Logo Realitatea.md

Tatăl băiatului, care și-a împușcat amicul de 7 ani - găsit ulterior într-o fântână la Telenești, a fost condamnat

14 Februarie 2018, 15:14 // Societate

Tatăl adolescentului de 14 ani, care și-a împușcat amicul de doar 7 ani la Telenești, a fost condamnat la un an de pușcărie pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc. Hotărârea a fost pronunțată, acum o săptămână, în primă instanță națională.

Foto: protv.md, dse.md

Potrivit avocatului familiei victimei, pedeapsa este una cu executare, scrie protv.md.

Realitatea.md amintește că tragedia a avut loc pe 18 noiembrie 2017, în satul Verejeni (raionul Telenești), când adolescentul ar fi tras dintr-o armă de foc într-un copil de 7 ani, care a decedat la scurt timp din cauza leziunilor grave cauzate. Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit a doua zi într-o fântână din apropierea casei acestuia.

A fost stabilit că arma de vânătoare din care s-a tras aparţinea tatălui minorului de 14 ani, care a lăsat-o fără supraveghere, încărcată cu un cartuş, în odaia în care cei doi se jucau. Depistând arma respectivă, fiul său a efectuat o împuşcătură în direcţia minorului de 7 ani, cauzându-i vătămări corporale grave, incompatibile cu viaţa.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa adolescentului de 14 ani într-un alt dosar penal distinct, acesta fiind învinuit de omor intenţionat. În prezent, el este cercetat în stare de libertate.

CITEȘTE ȘI:

Un copil de șapte ani din satul Verejeni, raionul Telenești, a DISPĂRUT. Salvatorii l-ar fi găsit într-o fântână, împușcat (FOTO)

Minorul, care și-a împușcat prietenul din Telenești, a fost reținut pentru 72 de ore, împreună cu tatăl său

Minorul, care și-a împușcat prietenul din Telenești în timp ce se jucau, și tatăl său au fost eliberați din arest

Copilul din Telenești, împușcat de prietenul său și găsit într-o fântână, a fost înmormântat chiar de ziua sa (VIDEO)

Societatea civilă vrea transparență în ancheta pornită în dosarul copilului împușcat și găsit într-o fântână la Telenești

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile