Logo Realitatea.md

Tauber „se ține” de scris plângeri la poliție pe numele deputaților din Parlament

19 August 2019, 15:15 // Politica

Deputata Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, a depus o plângere la poliție împotriva deputatei Blocului ACUM, Maria Ciobanu, pe care o acuză de atac la persoană și declarații calomnioase.

Colaj: realitatea.md

Într-o postare pe contul său de Facebook, Marina Tauber, menționează că în majoritatea parlamentelor lumii există reguli de conduită pe care deputații sunt obligați să le respecte, riscând în caz contrar să fie penalizați. „În majoritatea parlamentelor există reguli interne sau coduri de conduită potrivit cărora membrii parlamentului pot fi aduși la tăcere sau sancționați disciplinar pentru anumite forme de comportament sau replici, natura acestor sancțiuni fiind variată, de la chemarea la ordine sau tăierea timpului de vorbire până la reducerea din remunerare, excluderea temporară de la ședințe sau în anumite cazuri chiar pedepse penale", scrie Tauber pe rețeau de socializare.

În acest context, deputata consideră că și în Republica Moldova legislația ar trebui să permită tragerea la răspundere a deputaților pentru defăimare și insulte.

Menționăm că, aceasta este a treia plângere depusă la poliție de către Tauber pe numele mai multor deputați din actuala legislatură. Plângeri similare au fost scrise și pe numele deputaților Blocului ACUM, Lilian Carp și Sergiu Litvinenco.

Potrivit deputatei Marina Tauber, prin astfel de acțiuni, fracțiunea Partidului Șor dorește să responsabilizeze deputații să nu mai recurgă la comportament inadecvat, declarații scandaloase și injurii.

VEZI ȘI:

(VIDEO) Partidul ȘOR vrea scuze publice de la deputatul Carp

(VIDEO) Tauber, cu un discurs sensibil. Reacții dure în Parlament: „Despre ce dreptate vorbești, tovarășo?!”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile