Logo Realitatea.md

Tauber, în baie de mulțime la Apel; Apostolova, încă în spital. Curtea se va expune în altă zi. Detalii

25 Septembrie 2019, 16:14 // Societate

Demersul procurorilor, dar și cererea avocaților de modificare a măsurii preventive aplicate de judecătorul de instrucție pe numele deputatelor ȘOR, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au ajuns pe una din mesele Curții de Apel Chișinău, doar că magistrații se vor pronunța în după-amiaza zilei de mâine, 26 septembrie.

Respectiv, Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu. Ea a făcut o baie de mulțime în fața Curții și a susținut discursuri despre nevinovăția sa și a colegei sale, reiterând învinuirile la adresa PSRM, în special, la cea a președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și la cea a șefului statului (or liderul neformal al socialiștilor), Igor Dodon.

Reghina Apostolova - sub control judiciar. Deputata este internată încă la spital.

Realitatea.md amintește că procurorii vor aplicarea arestului preventiv pentru Marina Tauber și arestului la domiciliu pentru Reghina Apostolova. În același timp, avocații deputatelor au declarat că, în primul rând, acuzațiile sunt aberante, făcând referire la faptul că a fost răscolită o cauză penală veche, și în al doilea rând - nu văd motive pentru care trebuie în general să fie aplicată vreo măsură.

Deputatele au fost reținute, după ce au fost lipsite de imunitate parlamentară. Ambele sunt bănuite că ar fi creat condiții necesare, pentru ca Ilan Șor să poată devaliza Unibank, în perioada în care erau acționare ale băncii.

Citeste tot despre: curtea de apel, Marina Tauber
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile