Logo Realitatea.md

Tauber a primit o confirmare de la Procuratura Anticorupție, precum că familia Greceanîi a fost implicată în frauda bancară (DOC/VIDEO)

17 Octombrie 2019, 10:19 // Politica

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, declară că familia președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost implicată în frauda de la Banca de Economii (BEM), iar Procuratura Anticorupție a confirmat că pe numele lui Alexei Greceanîi – soțul președintei Parlamentului a fost deschis dosar penal. Declarațiile au fost făcute de către Tauber înainte de începerea ședinței Parlamenutului, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, deputata fracțiunii „Șor” susține că presiunile la care este supusă ea și exponenții partidului din care face parte aceasta, sunt „rezultatul răfuielii unor exponenți ai actualei coaliții de guvernare, acțiuni organizate de președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM, și Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului și președinta PSRM”.

Tauber a acuzat-o pe Greceanîi de faptul că anume ea ar sta în spatele inițierii ridicării imunității parlamentare celor două deputate din Partidul „Șor" și reținerea ulterioară a acestora. Asta pentru că Tauber a cerut Procuraturii Anticorupție să confirme sau să infirme implicarea familiei Greceanîi în jaful de la Banca de Economii a Moldovei. Marina Tauber a prezentat presei răspunsul Procuraturii Anticorupție oferit la 9 octombrie, care a confirmat că pe numele lui Alexei Greceanîi, soțul liderului PSRM, este deschis un dosar penal.

„Pe 9 octombrie Procuratura Anticorupție a dat un răspuns în scris prin care a confirmat acest fapt și mi-a comunicat că pe marginea acestui caz este pornită demult o cauză penală. Atenție: faptul nerestituirii unui credit de către soțul actualului spicher al parlamentului este confirmat și, în principiu, este demult cunoscut", a declarat Marina Tauber.

Deputata partidului „Șor” susține că „aceasta a și înfuriat-o pe Zinaida Greceanîi, organizându-i astfel ridicarea imunității parlamentare și arestării acesteia”.

Marina Tauber a menționat că îl va sesiza pe procurorul general interimar să demareze acțiuni pe numele Zinaidei Grecaenîi pentru coparticipare la luarea unui credit neperformant. Felul în care vor reacționa organele de drept, spune Tauber, va arăta cât de independente sunt ele față de guvernarea PSRM-ACUM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile