Logo Realitatea.md

Ștefan Gligor, acuzații dure la adresa lui Andrei Năstase! „Va face coaliție și cu Șor. Desigur, dacă asta îi va permite să ajungă la putere”

16 Octombrie 2020, 16:54 // Politica

Activistul Ștefan Gligor, fost candidat la funcția de procuror general și președinte al grupului de inițiativă privind organizarea referendumului legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, aduce acuzații grave la adresa candidatului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, menționând că acesta și formațiunea sa „au făcut tandem cu socialiștii, distribuind zilnic știri false sau manipulatorii, scrise de portalurile socialiste”.

colaj: realitatea.md

Într-o postare lungă, „siropoasă” și pe alocuri scrisă fără diacritice pe pagina sa de Facebook, Gligor susține că la alegerile locale Năstase „a făcut o campanie aberantă, a insistat pe divizarea alegătorului pe criterii geopolitice, s-a purtat lăudăros, arogant, agresiv și a fluturat doar populisme”. „Arăta absolut nepregătit și neadecvat. Atât de nepregătit, neadecvat, instabil emoțional și țîfnos, încât chiar și Ceban arăta bine. În rezultat, pentru prima dată în istoria independenței s-a întâmplat un lucru incredibil, un politician de dreapta a pierdut mun. Chișinău. Atunci am crezut că va dispărea, se va băga undeva de rușine și nu va mai ieși. Cel mai logic era să se retragă din prima linie și să salveze partidul lăsându-l pe Munteanu și Slusari să iasă în prim plan. Însă văd că obrazu e gros, iar dragostea de sine mare, mare”, a scris activistul civic pe pagina sa.

Acum, potrivit lui Gligor, candidatul PPDA „are tupeu să țipe în gura mare că poate câștiga prezidențialele după ce a pierdut Chișinăul”. „Dar cică numai dacă cineva îi cedează, că vezi mă rog poate câștiga numai în turul doi, că de primul "super-politicianul" nu va trece”.

„În această campanie Andrei Nastase și PPDA au adoptat o strategie mizerabilă. O campanie amplă de dezbinare prin denigrare și minciună cu scopul de a șantaja PAS-ul. Au făcut tandem cu socialiștii, distribuind zilnic știri false sau manipulatorii, scrise de portalurile socialiste. În timp ce Andrei a mers la televiziunile socialiste și chiar la televiziunea lui Șor, unde a atacat-o pe Sandu la greu, și niciodată pe Dodon. Pe Dodon îl vizează lejer și mai mult de ochii lumii. Năstase, omul care s-a autodecalarat proprietar al "adevărului" și purtător al "demnității" s-a dovedit a fi un meschin ordinar, fără cunoștințe elementare și populist”, mai scrie Gligor.

Potrivit lui, Andrei Năstase va folosi orice metodă ca să ajungă la putere, „or ăsta e scopul final adevărat în spatele acelor îngrămădiri de cuvinte patetice pe care le debitează zilnic”. „Dacă va trebui, va face coaliție și cu Șor. Desigur dacă asta îi va permite să ajungă la putere "în numele demnității, adevărului și oamenilor cetății"”, a mai menționat activistul Ștefan Gligor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile