Logo Realitatea.md

Teleradio-Moldova intră în etapa de tranziție spre o redacție de știri convergentă. Experții au prezentat strategia și planul de acțiune

25 Noiembrie 2020, 19:51 // Societate

Sprijinind radiodifuzorul public național din Moldova, „Teleradio-Moldova”, în eforturile sale de modernizare, creștere a competitivității pieței și de a deveni mai eficient, pe 24 noiembrie, o echipă de experți în mass-media locali și internaționali, între care expertul național Dumitru Țîra și expertul internațional Petko Georgiev, a prezentat Strategia și Planul final de acțiune pentru unificarea redacției companiei.

Evenimentul online organizat de proiectul Consiliului Europei „Promovarea standardelor europene în reglementarea audiovizuală a Republicii Moldova” a reunit echipa de conducere a Serviciului Public de Radiodifuziune, Consiliul său de supraveghere, precum și echipa de experți în mass-media locali și internaționali.

Conform strategiei, o redacție integrată pentru „Teleradio-Moldova” va avea un impact semnificativ asupra companiei. Acest lucru va ridica standardele jurnalistice, va permite producerea și distribuirea unui conținut mai divers pe mai multe platforme, va crește consistența editorială și va aduce reduceri financiare semnificative.

„Strategia de convergență a redacției și planul de acțiune identifică o serie de priorități cheie specifice, realizabile, măsurabile și relevante pentru noi. Vrem ca știrile TRM să fie disponibile - pentru a ajunge la fiecare cetățean, în fiecare zi și în fiecare oră. Când vor deschide telefoanele mobile dimineața, știrile TRM vor deveni prima lor opțiune. Când vor fi la volan, vor asculta ultimele știri la radio. Redacția convergentă a companiei este un pas critic pentru realizarea acestui lucru”, a remarcat Olga Bordeianu, directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”.

În afară de strategia principală de convergență, prezentarea a inclus o foaie de parcurs pragmatică, planul de acțiune care detaliază toate resursele umane, financiare și tehnice necesare pentru primul an al fazei de implementare a convergenței redacției. Mai mult, propunerile prezentate au fost discutate și dezbătute pe viu de către membrii conducerii și Consiliului de supraveghere al companiei.

Evenimentul a fost organizat de Promovarea standardelor europene în reglementarea audiovizuală a proiectului Republicii Moldova, care are ca scop îmbunătățirea cadrului de reglementare audiovizuală din Moldova și sporirea capacităților radiodifuzorului public național.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile