Logo Realitatea.md

Tema „mirosului din oraș”: Ceban este supărat că o instanță a decis în favoarea unui agent economic (DOC)

23 Septembrie 2020, 12:57 // Societate

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a interzis Societății pe Acțiuni „Apă-Canal Chișinău” să deconecteze agentul economic „Slavena Lux” SRL de la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare. Decizia instanței a fost făcută publică de primarul capitalei, Ion Ceban, care s-a arătat supărat, în contextul în care, chiar săptămâna curentă, amenința că agenții economici, care admit deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare, cu depășirea normelor de concentrații admisibile, riscă să fie debranșați de la acest serviciu.

Pute în sistemul judecătoresc”, a declarat edilul.

„Pute în sistemul judecătoresc. Iar orașul se sufocă în urma unor decizii iresponsabile! Mai nou, Judecătoria Centru a interzis SA „Apă-Canal” de a debranșa acei agenți economici, producători, ce revarsă apele uzate de la întreprinderile de producere în canalizarea publică. După ce am decis ca agenții economici să fie pedepsiți anume în așa fel, pentru faptul încălcărilor, ce rezultă „putoarea” în capitală și le-am dat termeni concreți pentru a-și construi stații de preepurare, fapt ce ar soluționa problema, judecătorii le vin în ajutorul. Din păcate în ultima perioadă, tot mai des ne confruntăm cu decizii abuzive din partea unor instanțe de judecată și anume: acapararea terenurilor, permiterea construcțiilor ilegale, întoarcerea în funcții a unor persoane dubioase”, a acuzat Ion Ceban.

Realitatea.md a ascuns numele judecătorului care a pus semnătura pe document, fiindcă nu am obținut o reacție, dar ne-am asumat să publicăm articolul, pentru că problema mirosului din oraș este una de interes major. În același timp, este de menționat că „Apă-Canal Chișinău” are posibilitatea de a ataca decizia primei instanțe în instanța ierarhic superioară. 
 
Amintim că, pe parcursul săptămânii trecute, au fost prelevate probe ale apelor uzate de la 23 de entități economice din zonă. Și dacă anterior, Primăria informa că, în funcție de rezultate, aceștia urmează să înlăture neconformitățile sau riscă să fie debranșați de la rețeaua publică de canalizare; azi, Ion Ceban a anunțat că va face publică lista tuturor agenților economici cu încălcări.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile