Logo Realitatea.md

Tensiunile cresc în Armenia! Circa 200 de persoane au fost arestate la Erevan în cea de-a zecea zi de proteste (VIDEO)

23 Aprilie 2018, 10:10 // În lume

Zeci de persoane au fost arestate duminică la Erevan, capitala Armeniei, în cea de-a zecea zi de proteste împotriva numirii fostului preşedinte Serj Sargsyan în postul de prim-ministru. Reuters scrie că numărul celor reținuți a ajuns la circa 200.  

Foto: RT News

Poliţia a anunţat duminică că liderul opoziţiei Nikol Pashinyan şi alţi doi parlamentari au fost "evacuaţi cu forţa" de la o manifestaţie, însă a dezminţit că cei trei ar fi fost arestaţi. Totodată, poliţia a precizat că a început să împrăştie protestatarii, relatează Reuters.

Comunicatul poliţiei a fost publicat la scurt timp după ce Nikol Pashinyan s-a întâlnit în cadrul unei dezbateri televizate cu Serj Sargsyan, care a plecat de la întâlnire după ce i-a acuzat pe oponenţi că încearcă să "şantajeze" autorităţile.

Unul dintre liderii protestatarilor, Ararat Mirzoyan, a scris pe pagina sa de Facebook că a fost "reţinut ilegal" împreună cu Pashinyan şi cu un alt politician din opoziţie, precum şi cu alţi protestatari, scrie Agerpres.

Un martor a declarat pentru Reuters că poliţia înarmată cu bastoane şi scuturi i-a dispersat pe protestatari din cel puţin o zonă din capitală, însă demonstranţii au rămas să protesteze în alte locaţii.

Mii de persoane participă de peste o săptămână la acţiuni de protest în mai multe oraşe din Armenia, la apelul deputatului şi lider al opoziţiei Nikol Pashinyan, care a proclamat ”începutul unei revoluţii de catifea” în Armenia şi a cerut o campanie naţională de ”nesupunere civică”.

Protestatarii îl acuză pe Serj Sargsyan, care şi-a încheiat cel de-al doilea şi ultimul mandat prezidenţial, că vrea să rămână la putere pe viaţă, după ce a fost ales marţi în funcţia de prim-ministru de către deputaţi. După o revizuire controversată a Constituţiei, prerogative esenţiale ale puterii au fost transferate premierului.

CITEȘTE ȘI:

Proteste anti-guvern în Armenia: Liderul demonstranţilor, reţinut. Prim-ministrul acuză opoziţia de şantaj

Serj Sargsyan, fostul președinte al Armeniei, ales premier. Cel puțin 10.000 de persoane au manifestat împotrivă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile