Logo Realitatea.md

Tentativă de fraudare a alegerilor din Chișinău? Trei membri ai CECEC au depus o sesizare la Procuratură (DOC)

16 Octombrie 2019, 13:56 // Politica

Trei membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău (CECEC) au depus la Comisia Electorală Centrală și la Procuratura Generală o sesizare prin care solicită să investigheze cum a fost posibil ca pe site-ul CEC să fie plasată cu totul o altă listă a persoanelor care urmează să fie membri ai Birourilor Electorale Chișinău, în timp ce CECEC a aprobat altă listă a componenței nominale a persoanelor în acest organ electoral.

Foto: Fraude electorale 2019/Facebook

În cadrul unei conferințe de presă, membrii CECEC, Igor Chiriac și Victoria Spînu au comunicat că, au suspiciunea că acest lucru ar servi un temei de tentativă de falsificare și compromitere a alegerilor locale generale din municipiul Chișinău.

Totodată, membrii CECEC, au identificat că persoanele indicate ca membri ai Birourilor Electorale ale secțiilor de votare din Chișinău, sectorul Buiucani, desemnați de administrația publică locală nu corespund cu numele persoanelor care au fost desemnați de către CECEC. Ulterior, s-a depistat că o semnea situație persistă și în alte componențe nominale a secțiilor de votare din alte sectoare cum ar fi Ciocana.

Membra CECEC, Victoria Spînu, a mai adus la cunoștința opiniei publice că cineva ar fi intrat în calculaturul ei din cadrul Consiliului și a modificat listele fără consințământul ei și al CECEC.

Cei trei membri ai CECEC solicită în acest context Procuraturii Generale să examineze cazul și să stabilească dacă nu a este o tentativă de fraudare a alegerilor locale din Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile