Logo Realitatea.md

Terenul fostului Stadion Republican dat americanilor de PDM a fost luat înapoi de PSRM și Șor. Chicu se arată nemulțumit

03 Decembrie 2020, 17:39 // Politica

Noua majoritate parlamentară PSRM-Partidul Șor au votat în două lecturi abrogarea deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA. Cu o reacție la deciza dată a venit premierul Ion Chicu, care s-a arătat nemulțumit de ceea ce au aprobat socialiștii cu cei de la Șor.

Amintim că, Stadionul Republican a fost oferit Ambasadei SUA, în luna august 2018, când la guvernare era PDM și Guvernul Filip, pentru construcția unui nou edificiu. Atunci, Igor Dodon nu am semnat decretul de oferire a acestui teren, fapt ce a dus la suspendarea lui din funcție de către Curtea Constituțională, iar documentul a fost semnat de Andrian Candu, președintele Parlamentului de atunci.

Agumentul acestei decizii de astăzi a socialiștilor cu cei din Șor este că: „Primăria municipiului Chișinău se află în proces de elaborare a planului general urbanistic al Capitalei și intențiile de orice tip vis-a-vis de acest bun imobil urmează a fi ghidate ținând cont inclusiv și de acest obiectiv important de interes public”.

Totuși, precizăm că, câteva zile în urmă, Partidul Șor a propus ca în locul fostului Stadion Republican să fie construit un parc imens de distracții pentru copii de tipul „OrheiLand”. Astfel, reiese că, prin intermediul socialiștilor, a votului de astăzi din Parlament, Șor ar putea să-și ducă planul la bun sfârșit.

Cu o reacție la decizia PSRM-Șor a venit premierul Ion Chicu, care s-a arătat indignat de această decizie.

„Orice lege e lege. Dar consider că este o eroare să abrogi/modifici o lege, care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici. Convingerea mea e valabilă pentru relațiile noastre cu toți partenerii strategici pe care îi are țara noastră. Cu SUA și alți parteneri strategici avem relații foarte bune și consider că decizia de astăzi a legislativului privind terenul de pe Tighina nu este una reușită. Executivul s-a ghidat până acum de legea încă în vigoare și au fost efectuate mai multe activități cu caracter tehnic în comun cu partea americană”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, deputații din opoziție au declarat că vor contesta toate legile votate astăzi de PSRM-Șor, precum și legalitatea acestora la Curtea Constituțională.

Citeste tot despre: Ion Chicu, PSRM, ȘOR, stadion republican, SUA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile