Logo Realitatea.md

Termoelectrica participă la Forumul de afaceri al Parteneriatului estic. Subiectele puse în dezbatere

06 Decembrie 2018, 14:16 // Economie

O delegație din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii  și întreprinderii Termoelectrica S.A. participă în aceste zile la Forumul de afaceri al Parteneriatului estic, ediția 2018, care are loc la Viena. Principalele subiecte puse în dezbatere sunt eficiența energetică și energia regenerabilă.

Foto: termoelectrica.md

În cadrul Forumului, participanții au ocazia de a face schimb de informații și experiență din domeniu. Totodată, cei prezenți la eveniment  se concentrează pe integrarea noilor tehnologii în dezvoltarea sectorului energetic, tendințele actuale și pașii necesari ce trebuie urmați în viitor, în acest domeniu.

„Eficiența energetică și îmbunătățirea serviciilor prestate reprezintă două obiective importante  de dezvoltare pentru Termoelectrica S.A. Acest eveniment ne oferă posibilitatea să facem  schimb de cunoștințe și de opinii în aceste domenii, astfel încât să ne inspirăm de la colegii noștri din alte  țări și să preluăm cele mai bune practici din  domeniu”, a precizat directorul general al Termoelectrica S.A, Veaceslav Eni.

Prezent la Forum, Călin Negură, Șeful Direcției Politici în Domeniul Energetic, din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, a precizat că „dezvoltarea reformelor de îmbunătățire a  aprovizionării populației cu energie, promovarea eficienței energetice și a utilizării resurselor regenerabile de energie este o politică de stat, prioritară, la care muncim continuu”.

Forumul de afaceri al Parteneriatului estic este organizat de către Președinția Austriacă a Consiliului UE și oferă posibilitatea reprezentanților companiilor, experților și instituțiilor publice din statele membre ale UE și din cele șase țări membre ale Parteneriatului estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) să facă schimb de cunoștințe și de opinii în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile, precum și în domeniul IT și al pieței digitale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile