Logo Realitatea.md

Termoscanere, produse de igienă și aparataj de dezinfectare au fost donate Poliției de Frontieră de către Organizația Internațională pentru Migrație (FOTO/VIDEO)

07 August 2020, 14:36 // Societate

La Inspectoratul General al Polițieide Frontieră a avut loc astăzi ceremonia de donare a echipamentului special și bunurilor materiale procurate în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, implementat de către Organizația Internațională pentru Migrație.

Foto: poliția de frontieră

Donația constă în termoscanere, produse de igienă și aparataj de dezinfectare pentru zece puncte de trecere a frontierei în valoare totală de 30 mii de dolari. Alți 30 mii de dolari au fost redirecționați pentru susținerea dezvoltării, actualizării și diseminării procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru polițiștii de frontieră, aflați în prima linie. În acest sens, a fost elaborată Procedura Standard de Operare (POS) în 500 de exemplare care vor fi distribuite în toate subdiviziunile autorității de frontieră. Aceste proceduri vizează detectarea, notificarea, izolarea, gestionarea și sesizarea călătorilor potențial infectați cu coronavirus.

De asemenea, au fost realizate două instruiri on-line pentru 30 de polițiști de frontieră privind POS actualizată și alte două training-uri urmează a fi organizate în cea de-a două jumătate a lunii august. O altă realizare a proiectului este contractul încheiat cu un laborator specializat în testarea detecției Covid-19, care vor testa la necesitate 300 de angajați ai Poliției de Frontieră.

Aceasta este a treia tranșă de donație în cadrul acestui proiect, fiind distribuite anterior polițiștilor de frontieră 2000 de costume de protecție, 1000 de halate medicale, precum și 10 termoscanere portabile pentru detectarea persoanelor cu statut febril în punctele de trecere deschise traficului.

Proiectul își propune consolidarea relațiilor bilaterale, îmbunătățirea capacităților Poliției de Frontieră de a asigura controlul și gestionarea cazurilor de infecție prin punctele de trecere a frontierei, cât și susținerea angajaților aflați la linia de control.

 Foto: Poliția de Frontieră

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile