Logo Realitatea.md

Știai că procedurile SPA ajută la îmbunătățirea regimului somn-veghe? Iată ce spun medicii

23 Noiembrie 2020, 14:21 // Life

Insomnia este o problemă frecvent întâlnită printre oamenii care locuiesc în orașele mari. Lipsa îndelungată a unei bune odihne noapte duce la nervozitate, incapacitate de concentrare, scăderea activității creierului, migrene și alte probleme de sănătate grave. Efectele insomniei pot fi simțite la orice vârstă și nu trebuiesc ignorate. Pe lângă somnifere și alte metode artificiale, o soluție în acest sens sunt procedurile balneare, de care poți beneficia la centru Aquaterra Wellness & SPA, din Chișinău. Dacă suferi de o astfel de problemă, nu ezita să faci o programare, dar mai întâi să vedem care-i sunt beneficiile.

SPA, masaj și proceduri cu apă pentru un somn calitativ

Masajul este un remediu eficient pentru multe afecțiuni. Majoritatea tehnicilor efectuate afectează somnul direct sau indirect. Masajul trebuie făcut în cursuri periodice sau în mod regulat, câte una sau două ședințe pe săptămână. La fel și procedurile SPA, în mod constant (de 1-2 ori pe săptămână) te vor relaxa perfect și vor readuce programul tău de somn la normal. Iar un expert SPA, precum sunt cei din echipa Aquaterra, îți va propune un program individual, astfel încât să-ți fie comod și să nu scapi vreo ședință.

Dar, cum te vor ajuta aceste proceduri să scapi de insomnie? Conform medicilor masajul relaxează mușchii tensionați și calmează sistemul nervos, astfel ritmul corpului și tensiunea arterială scade, bătăile inimii încetinesc și respirația devine mai profundă. Îți pare cunoscută senzația? Exact, așa se pregătește organismul pentru somn. Deci, ședințele te vor predispune în cel mai corect mod pentru a adormi ușor și avea parte de o relaxare completă.

O altă metodă eficientă pentru a scăpa de insomnie sunt băile tradiționale. Temperatura înaltă și apa caldă ajută la înmuierea articulațiilor și ameliorarea tensiunii musculare. Astfel, organismul ajunge într-o stare de detașare completă, ceea ce permite eliberarea de gânduri și stres, care cele mai deseori sunt cauzele nopților nedormite. În cameră însă, din contra, este recomandată temperatura medie spre scăzută - 18 grade Celsius vor fi suficiente pentru un mediu confortabil în dormitor.

Ce proceduri SPA ajută la îmbunătățirea igienei somnului

Indiferent de ședințele la care alegi să mergi, oricum vei reuși să te delectezi doar cu emoții pozitive și relaxare completă. Cu toate acestea, printre cele mai cunoscute proceduri se numără:

Masajul suedez este perfect pentru cei care nu sunt inițiați în lumea SPA. Acestui tip de masaj îi sunt specifice mișcările mai clasice și ferme pentru o influență corectă asupra țesuturilor moi și musculaturii. Procedura dată îmbunătățește circulația în profunzimea țesuturilor, stimulează și reface organismului după un efort fizic și intelectual. Tipul dat de masaj ajută la eliminarea stresului și oboselii.

O altă tehnică de masaj, dar mult mai veche, este masajul cu pietre calde, din lavă vulcanică. Căldura și mișcările speciale îți vor oferi o stare de relaxare completă, deoarece efectul termic ameliorează perfect tensiunea neuropsihică și stimulează procesul de circulație a sângelui. Acest masaj are numeroase beneficii, precum refacerea echilibrului energetic, calmarea sistemului nervos, scăderea tensiunii arteriale și reducerea presiunii sanguine. Trebuie să menționăm că procedura dată nu este atât de frecvent întâlnită în Moldova, însă la centrul Aquaterra poți beneficia de aceasta, la nivel superior de calitate, fiind realizată de către cei mai buni specialiști în domeniu.

O bună metodă să scapi de insomnie este să mergi la o saună finlandeză. Chiar dacă mulți subestimează efectele acesteia, în esență, datorită temperaturilor ridicate și umidității reduse, este reglată tensiunea arterială, sunt calmate problemele respiratorii, afecțiunile reumatismale și se relaxează mușchii. Pe termen scurt aduce relaxare și o stare de bine, iar pe termen lung te scapă de stres și întărește imunitatea.

Dacă ești în căutarea unei saune în Chișinău, care ar corespunde tuturor tradițiilor finlandeze, atunci trebuie neapărat să vizitezi Aquaterra. Aici camera este acoperită cu lemn, cu rafturi din lemn și există o sobă de piatră. Placarea se face exclusiv din lemn conifer - arin, aspen, cedru sau pin - pentru o aromă plăcută și unică.

Fiecare dintre noi are parte de zile când nu avem un somn suficient de odihnitor. Acest lucru vine ca urmare a suprasolicitării. Deci, trebuie să-ți oferi clipe de detașare de rutina zilnică pentru a nu ajunge la insomnii. Fie că alegi să mergi la SPA sau salon de frumusețe, important este să găsești locul în care te vei simți bine și vei primi răsfățarea necesară după o perioadă complicată la muncă.

P.

Citeste tot despre: Aquaterra, Chisinau, saună, SPA
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile