Logo Realitatea.md

Țîcu a găsit din partea cărui partid să candideze la șefia Capitalei. A depus deja actele la CECE (VIDEO)

19 Septembrie 2019, 14:33 // Stiri

Partidul Unității Naționale (PUN) și-a înregistrat astăzi candidatul pentru funcția de Primar General al Capitalei, dar și consilierii propuși. Este vorba de nimeni altul decât deputatul Octavian Țîcu, care ieri, a anunțat că părăsește Blocul ACUM și va candida la funcția de primar al Capitalei.

Captură Video

Potrivit deputatului Octavian Țîcu, acesta a negociat cu trei partide politice pentru a-l înainta drept candidat, după ce ieri a lansat un apel către partidele unioniste, pentru al înainta la funcția de primar al municipiului Chișinău, în cadrul alegerilor locale generale.

„Când am anunțat faptul că intenționez să candidez, am fost în discuții cu trei partide: Partidul Popular Român, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Unității Naționale. Fiecare și-a dorit o condiție primară – să fiu înscris pe listele acestui partid. A fost imposibil de a împăca toate partidele în această condiție. Știu că domnul Țurcanu se va înregistra și sper că PLDM mă va susține în această campanie”, a spus Țîcu.

Totodată, deputatul a menționat că nu este afiliat politic Partidului Unității Naționale. „Îi mulțumesc domnului Șalaru și întregului partid pentru susținere și posibilitatea ca Chișinău să aibă un candidat pe măsură”, a spus Octavian Țîcu.

De asemenea, Octavian Țîcu a menționat că nu va candida împotriva concurenților de dreapta, dar pentru a stopa asaltul socialiștilor în Chișinău.

Amintim că, ieri, Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară Platforma DA, urmând să rămână „deputat independent în cadrul Blocului ACUM”. Totodată, acesta și-a anunțat candidatura la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile