Logo Realitatea.md

Țîcu despre decizia SUA: „Misiunea lui Plahotniuc, încheiată. El, asemeni unui prezervativ politic, este aruncat la coșul de gunoi al istoriei”

14 Ianuarie 2020, 09:52 // Politica

Deputatul din cadrul Blocului ACUM, „neafiliat politic”, Octavian Țîcu, susține că, după ce SUA au declarat că nu-i vor mai prelungi viza de ședere pe teritoriul american fostului lider democrat Vlad Plahotniuc și familiei acestuia, PDM ar trebui să se așeze la masa de negocieri cu Blocul ACUM, pentru a prelua puterea în Republica Moldova, dacă membrii democrați „nu doresc să aibă aceeași soartă ca și ex-președintele lor”.

Într-o postare pe Facebook, Țîcu afirmă că Blocul ACUM „trebuie să iasă din tufari, iar PDM să se dumerească, pentru că doar o astfel de alianță mai poate salva traseul european al RM și pe ei înșiși”. „Altfel veți avea cu toții soarta lui Plahotniuc și de voi se vor ocupa rușii. Exact ca în anul 1940 sau 1944”, a comentat deputatul.

Potrivit parlamentarului, decizia SUA nu-l privește pe Dodon, ci mai degrabă pe toți democrații, care au fost la putere și au beneficiat de suport din partea SUA, UE și România.

„Cu Dodon totu-i clar, el poate oricând pleca după Ural la strâns ciuperci. Morala fabulei este pentru băieții din PDM, care dacă vor rămâne în alianță cu Dodon și vor permite intrarea Moscovei în Moldova definitiv, vor avea soarta lui Plahotniuc. Ați „ciordit” (n.r. furat) bani europeni și americani, domnilor democrați? Și acum vreți să vă salvați cu socialiștii și Rusia? Pe toți vă așteptă interdicții și sancțiuni din parte SUA, UE și României. Unde veți pleca? Clar că Diacov va pleca la „drujii (n.r. prietenii) de la Lubeanka”...da voi? Voi unde veți pleca?”, se întreabă Țîcu.

Octavian Țîcu mai consideră că misiunea lui Plahotniuc este încheiată, iar americanii l-au lăsat mai mult de jumătate de an în pace, pentru a-și putea soluționa problemele, iar acum au decis să-l „trădeze” rușilor. „Misiunea lui Plahotniuc este încheiată și el, asemeni unui prezervativ politic, este aruncat la coșul de gunoi al istoriei. El nu și-a îndeplinit rolul pentru care a fost protejat, nu mai are nicio influență asupra PDM și orice asociere cu el este nocivă pentru americani. Goodbye Vlad, de tine se vor ocupa rușii”, a conchis deputatul.

Amintim că, ieri, Secretarul de stat amercian, Mike Pompeo, SUA nu va mai prelungi viza de călătorie a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, și nici a familiei acestuia. Decizia a fost luată în urma implicării fostului lider democrat în acte de corupție.

La același subiect:

Plahotniuc are „problems” în SUA! El și familia sa trebuie să părăsească teritoriul americanilor

Sandu a mulțumit americanilor, că-l dau afară pe Plahotniuc din State: Dodon trebuie să ia aminte

Viza cu care Plahotniuc a călătorit în SUA a EXPIRAT! 

Când SUA ne vor ajuta să-l prindem pe Plahotniuc 

Cum îl mai cheamă pe Plahotniuc? A doua identitate!

Dodon știe din sursele sale că Plahotniuc încearcă fie să-și prelungească viza, fie să obțină azil politic în SUA

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile