Logo Realitatea.md

Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 Ianuarie 2020, 10:32 // Auto

UPDATE Reacția vicepremierului pentru Reitegrare, Alexandru Flenchea:

„Dragilor, va mulțumesc pentru susținerea inițiativei de a suspenda în regim de testare regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale. Totodată, rog susținătorii și criticii, în egală măsură, să nu uitați că este o măsură temporară, de test. Aceasta ne va permite sa vedem câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație”, a scris Alexandru Flenchea.

Tiraspolul a informat Chișinăul printr-o adresare oficială, în special către reprezentanții delegației formatului 5+2, despre faptul că Transnistria va restricționa accesul la traversarea frontierei cu Ucraina, pentru toate tipurile de vehicule cu numere de înmatriculare RM și conduse de cetățeni care locuiesc în Republica Moldova, adică șoferii care dețin permis obținut în Republica Moldova. Cel puțin așa scrie într-un comunicat de presă plasat azi, 17 ianuarie, pe site-ul așa-zisului minister de externe transnistrean.

Foto: novostipmr

Decizia a fost luată la ședința Consiliului de securitate Republicii moldovenești Prednestrovia. Potrivit acesteia, accesul va fi restricționat începând cu săptămâna viitoare, 24 ianuarie 2020.

Se mai menționează în comunicat că măsura va fi valabilă până la înlăturarea restricțiilor impuse de către Republica Moldova cu privire la vehiculele cu numere transnistrene.

Deocamdată, oficialii moldoveni nu au venit cu o reacție în acest sens.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile