Logo Realitatea.md

Tiraspolul a înghețat interdicția privind circulația mașinilor cu nr. RM

24 Ianuarie 2020, 08:15 // Auto

Punerea în aplicare a deciziei regiunii transnistrene privind interzicerea trecerii mașinilor cu numere de înmatriculare moldovenești, prin puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, a fost „înghețată”. Despre aceasta a anunțat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului de externe de facto transnistrean.

Potrivit lui Vadim Krasnoselskii, interdicția a fost „înghețată”, având în vedere suspendarea interdicției părții moldovenești privind trecere a frontierei moldo-ucrainene a autovehiculelor cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene sau numere neutre.

În altă ordine de idei, acesta a menționat că mersul procesului de negociere dintre Chișinău și Tiraspol a parcurs în 2019, an electoral activ pentru Moldova, clar „de la o mișcare de compromis bazată pe un pragmatism rezonabil unul față de celălalt, la stagnarea negocierilor cu semne clare ale dorinței Moldovei de a suspenda sau chiar distruge formatul „Ședinței permanente””. El mai spune că partea moldovenească nu îndeplinește un număr semnificativ de obligații asumate ca urmare a acordurilor anterioare.

Vadim Krasnoselski a făcut apel la reprezentantul special al președintelui în funcție al OSCE, Thomas Mayer-Harting, cu o cerere de a ajuta la eliberarea rapidă a „cetățeanului Transnistriei deținut de forțele de securitate ale Republicii Moldova”. A atras atenția asupra situației legate de „răpirea cetățeanului transnistrean, Andrei Samonia, în Moldova” și ministrul de externe de facto al Transnistriei, Vitalii Ignatiev.

„Credem că este inacceptabil să exercităm presiuni asupra oamenilor, să-i răpească și să politizeze aceste procese. Am apelat la OSCE cu o solicitare pentru a ajuta la clarificarea acestei situații și accelerarea eliberării domnului Samonia ”, a spus acesta.

CITEȘTE ȘI:

Doar 3 % din locuitorii transnistreni și-au reînmatriculat mașinile cu plăcuțe „neutre”. Flenchea spune că interdicția de 10 zile a dat efect (VIDEO)

Reprezentantul special al OSCE: Anul electoral ar putea împiedica evoluțiile în soluționarea conflictului transnistrean

Reprezentantul OSCE, la Tiraspol: „Oamenii de pe ambele maluri au nevoie de mai multe rezultate”

Șeful Delegației UE la Chișinău: Federalizarea Republicii Moldova nu este posibilă la moment

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile