Logo Realitatea.md

Toate ședințele de examinare a rapoartelor CCRM vor avea loc fără accesul public

16 Martie 2020, 13:08 // Economie

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu a convocat astăzi, 16 martie, membrii Curții într-o ședință operativă pentru a discuta regimul de activitate a instituției și măsurile de precauție în legătură cu instituirea gradului de alertă Cod roșu la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19.

Foto: ccrm

În acest sens, Președintele Curții de Conturi a discutat cu membrii CCRM despre regimul de activitate a instituției și a angajaților, având drept scop implementarea măsurilor de securitate epidemiologică, dar și asigurarea bunei funcționări a instituției.

Ținând cont de Hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, Legea nr. 260 din 07.12.2017 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi și de necesitatea aplicării măsurilor de minimizare a riscurilor de infectare cu noul coronavirus Plenul Curții de Conturi a adoptat decizia de a modifica regimul de activitate a angajaților CCRM. Astfel, auditorii implicați în misiunile de audit curente, vor lucra de la distanță, prin sistemele informaționale de care dispune instituția, fără a se deplasa fizic la sediile entităților verificate. De asemenea, toate audiențele cu cetățenii se sistează, iar petițiile se vor depune prin intermediul poștei electronice sau celei tradiționale.

Toate ședințele de examinare a rapoartelor CCRM vor avea loc conform Programului de activitate pentru anul 2020, fără acces public, dar cu transmiterea în regim on-line pe pagina web a CCRM, pentru asigurarea transparenței și bunei informări.

Măsurile aplicate sunt instituite pe un termen nedeterminat, până la anunțarea de către autorități a anulării restricțiilor anunțate, în funcție de evoluția epidemiei la nivel național.

Citeste tot despre: Curtea de Conturi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile