Logo Realitatea.md

TOP 10 cărți pentru antreprenori

18 Ianuarie 2021, 15:27 // Economie

Indiferent cât de ocupați sunteți, trebuie să găsiți timp pentru lectură, întrucât cărțile ne dezvoltă gândirea, ne motivează, ne mărește vocabularul, ne îmbunătățește memoria și ne face mai creativi. Găsiți jos lista celor mai importante cărți pe care trebuie să le citească fiecare om de afacere, potrivit Business Stage.

Foto: unsplash.com

1. „Predictably Irrational” (Irațional în mod previzibl) de Dan Ariely - Cartea examinează comportamentul uman și obiceiurile de consum.

2. „The Four Steps to the Epiphany” (Patru pași spre iluminare) de Steve Blank - Cartea lui Blank a stârnit un val puternic în teoria start-upului, care susține că inițial trebuie să ajungi pe piață cât mai repede posibil, în loc să dezvoltați versiunea finală a produsului înainte de lansare.

3. „How to Change the World: Social Entrepreneurs and the Power of New Ideas” (Cum să schimbi lumea) de David Bornstein - Autorul descrie o serie de antreprenori „sociali” în cartea sa, iar observațiile sale arată că un om de afaceri poate reuși dacă este copleșit de dorința de a schimba în mod activ lumea.

4. „From Resource Allocation to Strategy” (De la alocarea resurselor până la strategie) de Joseph Bower - o abordare complexă a organizării muncii.

5. „Like a Virgin: Secrets They Won't Teach You at Business School” (Secretele pe care nu le vei învăța la școala de business) de Richard Branson.

6. „How to win friends and influence people” (Cum să câștigi prieteni și oameni de influență) de Dale Carnegie - este o carte din categoria „ajută-te singur”.

7. „The Zigzag Principle” (Principiul zigzag) de Rich Christiansen - Cartea explică de ce trebuie să ignorăm vocile care ne spun să ne grăbim cu toată forța pentru a ne atinge obiectivul.

8. „The Innovator's Dilemma” (Dilema inovatorului) de Clayton Christensen. Steve Jobes era fascinat de creațiile lui Christensen.

9. „Good to great” (Bine la mai bine) de Jim Collins - Această carte este o continuare a „Built to Last”. Ea identifică companiile cu cea mai bună performanță și descrie caracteristicile directorilor lor. ⠀

10. „The Startup Game: Inside the Partnership Between Venture Capitalists and Entrepreneurs” de William Draper - cartea explorează istoria capitalului de risc și cultura din Silicon Valley.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile