Logo Realitatea.md

TOP-ul telefoanelor cu cele mai bune camere: Samsung vs. Huawei vs. iPhone

05 Aprilie 2019, 11:58 // Tech

Samsung Galaxy S10 Plus, Huawei P30 Pro, iPhone Xs Max și Google Pixel 3. Acestea sunt cele patru telefoane populare. Acestea fac cele mai mari vânzări și atrag cele mai multe dezbateri. Sigur, trei sunt pe Android, unul pe iOS. Ca hardware, toate folosesc același lucru: un senzor, un obiectiv în fața lui și stabilizare optică. Ca software lucrurile sunt extraordinar de diferite.

Foto:PLAYTECH

Huawei P30 Pro. „Monstrul” cu zoom aproape imposibil (pentru un telefon)

Huawei P30 Pro are următorul ansamblu pe spate: un senzor de 40 megapixeli f/1.6 cu stabilizare optică și unghi de cuprindere de 27mm (echivalent full-frame), 8 MP f/3.4 cu stabilizare optică, echivalent 125mm (zoom optic 5x, adică) și elementele sunt distribuite ca un periscop (dar în interiorul telefonuluI), și 20 MP f/2.2 ultrawide de 16mm. Mai are și un senzor ToF pentru măsurarea adâncimii de câmp (și defocalizarea mai precisă a fundalului).

Per total, Huawei P30 Pro a obținut un punctaj de 112 în testul DxOMark, scrie Playtech. Mai jos vezi cum e împărțit. 119 pentru fotografie și 97 puncte pentru video.

Puncte forte pentru Huawei P30 Pro: are un zoom excelent (ceea ce era evident), mai ales că poți folosi un mod hibrid pentru zoom 10x. Apoi, reușește să focalizeze foarte bine și să rapid. Totodată, expunerea e bună, la fel ca blițul. Pe video, tot autofocalizarea e lăudată, dar și stabilizarea.

Minusuri pentru Huawei P30 Pro: nu reproduce foarte bine texturile în video, iar zgomotul de imagine nu-i prea bine controlat tot pe video. Problema cu texturile rămâne și pe fotografie, dar și controlul artefactelor. Mai pierde și la reproducerea culorilor.

Samsung Galaxy S10 Plus. Camera care are mod pentru Instagram

Samsung Galaxy S10 Plus are următorul ansamblu pe spate: senzor principal de 12 MP f/1.5-2.4 de 26mm cu stabilizare optică, senzor de 16 MP f/2.4 ultrawide de 13mm și senzor de 12 MP cu stabilizare optică pentru zoom 2x (echiv. 52mm) f/2.4.

Samsung Galaxy S10 Plus e primul telefon lansat cu interfața OneUI (disponibilă ca actualizare și pentru altele), iar Samsung a promis pe această serie o stabilizare mai bună pe video. Totodată, există un mod pentru Instagram în aplicația camerei, care îți permite să tragi o poză sau un clip și să încarci rapid online.

Per total, Samsung Galaxy S10 Plus a primit 109 puncte. 114 pentru fotografie și 97 pentru video.

Puncte forte pentru Samsung Galaxy S10 Plus: autofocalizarea funcționează excelent pe foto și video, expunerea e, de asemenea, foarte bună. Totodată, stabilizarea pe video e lăudabilă. Și reproducerea culorilor, și expunerea sunt bune. Artefactele sunt mai reduse decât pe Huawei.

Minusuri pentru Samsung Galaxy S10 Plus: cea mai mare problemă pe foto o are la defocalizarea fundalului. La zoom n-a primit prea multe puncte, cum s-a întâmplat și la reproducerea texturilor pe video. Mai pierde puncte și la controlul zgomotului de imagine.

Google Pixel 3. Cel mai lăudat, pentru că are cele mai puține camere

Google Pixel 3 are o cameră de 12 MP f/1.8 de 28mm și asta e tot. Google a mizat pe software și pe tot ce-a „învățat” despre fotografie din imaginile pe care le-ai încărcat pe Photos. Reușește să livreze portrete rezonabile, cu defocalizare de fundal, iar modul pentru fotografie nocturnă a fost cel mai lăudat (până să vină Huawei P30 Pro).

Google Pixel 3 a obținut 101 puncte. 103 pentru fotografie. 98 pentru video.

Puncte forte pentru Google Pixel 3: expune și are o latitudine de expunere bune în aproape toate cadrele și reproduce bine detaliile. În video face o treabă bună la reducerea zgomotului de imagine și la stabilizare, iar autofocalizarea e rapidă și precisă. Dat fiind hardware-ul, face o treabă bună și la zoom.

Minusuri pentru Google Pixel 3: uneori sub-expune cadrele, fără motiv, iar culorile, pe video, sunt uneori prost reproduse. În fotografie, în unele cazuri, nu controlează prea bine aberațiile cromatice.

iPhone Xs Max. Încă cel mai bun iPhone pentru fotografie

iPhone Xs Max și iPhone Xs au același ansamblu: 12 MP f/1.8 de 26mm cu stabilizare optică și 12 MP f/2.4 de 52mm pentru zoom 2x și are stabilizare optică. Apple a promis că pe iPhone Xs pozele HDR vor fi mai bune, defocalizarea pentru portrete asemenea, iar funcția suplimentară pentru camera foto e că poți schimba cât de mult defocalizează fundalul.

iPhone Xs Max a obținut, per total, 105 puncte. Are 110 puncte pentru fotografie și 96 puncte pentru video.

Puncte forte pentru iPhone Xs Max: autofocalizare rapidă și precisă, expunere și latitudine de expunere excelente și reproducerea detaliilor. Totodată, în video, are stabilizare optică bună. Pe foto, poate separa excelent subiectul de fundal.

Minusuri pentru iPhone Xs Max: telefonul nu excelează la balansul de alb pe video și zgomotul de imagine nu-i controlat foarte bine în anumite situații. Totodată, blițul nu e prea eficient.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile