Logo Realitatea.md

Trafic infernal în capitală din cauza reparației bulevardului central: „12 km i-am parcurs într-o oră jumătate”. Cât va dura calvarul (VIDEO)

17 Octombrie 2016, 20:56 // Societate

Nervii șoferilor, dar și ai pietonilor, sunt puși iar la grea încercare. De la primele ore ale dimineții, pe principalele străzi ale Chișinăului s-a circulat bară la bară, ambuteiajele fiind kilometrice. Oamenii spun că au obosit să-și petreacă jumătate de zi în drum spre birou sau spre casă și dau vina pe autorități. Acestea se justifică, afirmând că de vină sunt ploile, care au dat peste cap programul de activitate al drumarilor.

Embed:

Solicitați de echipa Realitatea TV la fața locului, șoferii s-au arătat indignați de situație. Iată au au spus unii dintre ei:

„12 km i-am parcurs într-o oră jumătate, de la Botanica. Vă dați seama cât trebuie să merg până la Buiucani?”

„Este nevoie de ordine în acest oraș. În ambuteiaje stau de 40 de minute, de la Botanica”.

„Cauza e că nu e ordine în țară. Toată ziua, de dimineață toată ziua e ambuteiaj. Din cauza că repară Ștefan”.

„Ce să mai spun? Uite cât stăm aici. Stăm de 45 de minute și nimeni nu vede. Ce? Nu-i poliție? A murit? Soluția ar fi să se ducă toți afară să vină alții care nu au bani. Aceștia au bani și-s sătui”.

„De la Botanica am făcut 40 de minute până în centru”.

„De o zi stau în ambuteiaj. Am păreri foarte urâte. Urâte de tot. Nu se poate la amiază de închis orașul. În fiecare zi este câte o cauză. Cauze sunt, minte nu-i”.

„N-am idee ce se întâmplă dar e prost de tot. Încerc să fiu calm”.

„În fiecare zi, câte jumătate de zi o pierd în ambuteiaje. Este imposibil! Mă bucur că se repară drumurile, dar ar trebui să facă asta noaptea sau în zilele de odihnă, când sunt mai puțini oameni. Ajungi de zece ori mai greu din punctul A în punctul B”.

Viceprimarul Nistor Grozavu are o explicație pentru haosul din oraș. „Ne-am înțeles să utilizăm toate zilele bune care ne-au mai rămas. O să facem lucrări pe parcursul săptămânii nu doar sâmbăta și duminica. Fiindcă ploile ne-au dat peste cap graficul de pe ultima sută de metri, de aceea, pe această cale, ne cerem scuze de la conducătorii auto, de la cetățeni pentru aeventualele blocări de circulație pe anumite segmente”, a spus Grozavu.

Pe 17 și 18 octombrie, traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi suspendat. Pe perioada executării lucrărilor, circulaţia transportului public va fi organizată pe strada București, în ambele sensuri.

De altă parte, șeful adjunct al Direcției Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Butucel, a declarat pentru Pro TV, că ultimul strat de asfalt pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi turnat timp de două săptămâni.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 1.4940%
USD USD 17.2805 0.1594%
RUB RUB 0.2304 1.4978%
RON RON 4.3003 1.4437%
UAH UAH 0.6101 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile