Logo Realitatea.md

Traficanți de droguri, încătușați. Grupul infracțional a fost monitorizat jumătate de an (VIDEO)

17 Noiembrie 2018, 15:01 // Societate

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au monitorizat timp de șase luni un grup de persoane bănuit că ar comercializa, păstra și transporta substanțe narcotice, inclusiv peste frontiera de stat.

Ofițerii de investigație au intervenit prompt la sfârșitul saptămânii trecute, în cadrul unor percheziții realizate la mai multe adrese din orașul Otaci și localități ai raionului Soroca.

Potrivit informațiilor acumulate, bărbații - cetățeni ai Republicii Moldova - acționau după un plan bine determinat, ale căror acțiuni cad sub incidența art.217, al.2, și art.248, al.2, ale CP al RM, care înseamnă trecerea peste frontiera Republicii Moldova a substanțelor stupefiante și producerea, prepararea, experimentarea, extragerea, prelucrarea, transformarea, procurarea, păstrarea, expedierea, transportarea drogurilor în proporţii mari.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de documentare au fost stabilite mai multe adrese, unde ar fi păstrate substanțe narcotice/psihotrope și pregătite pentru comercializare, referințe prin care s-a și autorizat percheziții la domiciliile respective. În timpul descinderilor, la una din adrese bănuiții au încercat să fugă de la fața locului, însă nu le-a reușit.

În consecință, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și substanțe semipreparate care ar fi interzise. Au fost ridicate conform procedurii legale peste 200 gr. de masă vegetală, asemănătoare cu marijuana, și o cantitate de aproximativ 130 gr. de hașiș. La fel, la adresele date, au fost identificate locuri special amenajate, care păstrau urme de confecționare a substanțelor nepermise.

Obiectele ridicate urmează a fi supuse unei expertize pentru stabilirea componenței chimice. În prezent, asupra persoanelor bănuite în săvârșirea infracțiunilor, se petrec acțiuni de urmărire penală. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare până la 10 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile