Logo Realitatea.md

Tragedia din Franța: Autorul atentatului ar fi adus camionul în zonă minţind că transportă îngheţată. Momentul cum vehiculul intră în mulțime (Video)

15 Iulie 2016, 15:41 // În lume

Autorul atentatului comis în oraşul francez Nisa, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani, ar fi reușit să ajungă în zonă minţind poliţia că transporta îngheţată şi a aşteptat multe ore în maşină pentru a putea ataca, afirmă surse citate de publicaţia britanică Express. 

Bărbatul închiriase camionul cu două zile înainte şi ajunsese în centrul oraşului Nisa minţind poliţia că transporta îngheţată. Poliţia ar fi permis staţionarea camionului pe Bulevardul Promenade des Anglais din Nisa, au declarat surse din cadrul autorităţilor franceze, potrivit Mediafax.

Teroristul a aşteptat nouă ore în camion până când artera din centrul oraşului Nisa s-a aglomerat, iar într-un moment prielnic a atacat. Informaţiile nu au fost confirmate încă de anchetatori.

Potrivit presei franceze, locuinţa bărbatului a fost percheziţionată de poliţie în dimineaţa zilei de vineri.

În camion ar fi fost găsite o "grenadă inactivă" şi "arme lungi false," dar şi permisul de conducere al autorului, însă numele acestuia nu a fost încă dezvăluit de poliţie.

Atentatul a avut loc pe Bulevardul "Promenade des Anglais" din oraşul francez Nisa. Un individ a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Bărbatul a tras focuri de armă asupra mulţimii în timp ce conducea camionul.

Cel puţin 84 de persoane au murit, inclusiv copii, şi alte peste 150 au fost rănite dintre care sunt 18 în stare gravă, în urma atacului de la Nisa, a precizat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. 

CITEȘTE ȘI:

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Vagogne: „Este o mare încercare pentru noi”

Atentatul terorist de la Nisa: Franța intră în trei zile de doliu național

Nicolae Timofti i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său francez, François Hollande, după tragedia de la Nisa

Parlamentul exprimă condoleanțe Franței în urma atentatului din Nisa. Candu: Terorismul trebuie condamnat și stârpit din fașă

Bilanțul deceselor în urma antentatului din Nisa a crescut la 84. Alte 18 persoane sunt în stare critică

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile