Logo Realitatea.md

Traian Băsescu, atac dur la adresa şefei DNA: ”Kovesi a plagiat! Este o plagiatoare de 2 bani”

18 Noiembrie 2016, 11:11 // În lume

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa şefei DNA. Acesta consideră că Laura Codruţa Kovesi a plagiat în teza de doctorat.

BZI.ro

”Nimeni nu are curaj să îi analizeze teza. O spun cu toată responsabilitatea. Din ce spune Universitatea de Vest înseamnă că e doar parțial însărcinată, urmând sa vedem mai târziu dacă e fetiţă sau băiat. E cutremur în România democratică, nu se găsesc profesori universitari să aibă curaj să analizeze plagiatul Codrutei Kovesi, când ea are curaj să aresteze pe oricine. Eu nu sunt specialist. Kovesi a plagiat. Este o plagiatoare de 2 bani care s-a împopoțonat cu un titlu pe care nu îl merită. Problema nu este ea, problema e că a răspândit atâta spaima, încât nimeni nu are curaj să îi spună că a plagiat și ca e ca și Oprea, Toba și Ponta, o plagiatoare”, a spus Băsescu la România TV.

”Această femeie a înspăimântat o societate întreagă. Profesorilor le este frică de faptul că li se poate înscena ceva. Kovesi nu putea ajunge aici fara sprijinul lui Coldea”, a mai punctat Băsescu.
 
”Am ajuns într-o nebunie a femeii de a bagă toată lumea în pușcărie pentru propria glorie. Pe mine mă îngrozește faptul ca niciun profesor nu a făcut parte din Comisia de analiza a plagiatului. Eu vă dau scris că dacă eram președinte în funcție și eram suspect de plagiat erau sute de profi dispuși să fie în comisie, dar la femeia asta nu se găsesc trei profi. Este limita maxima la ce poate imagina cineva într-o societate democratică. Aceasta femeie a băgat groaza în oricine. Aduceți aminte cum l-a ridicat pe Greblă de la CCR pentru că generalul Coldea i-a dat ordin că l-a deranjat. Este inadmisibil”, a mai spus fostul președinte.
 
Realitatea.md amintește că în luna septembrie un adevărat scandal a izbucnit în România legat de plagiat în teza de doctorat a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Asta după ce deputatul român Sebastian Ghiţă a mers la Parchetul General și a depus un autodenunț în acest sens. Acesra susţine că are probe care dovedesc că teza de doctorat a procuroarei şef a DNA este un plagiat.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au pornit urmărire penală în baza autodenunțului lui Sebastian Ghiță.
 
Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat la acest scandal, menționând că persoanele care au plagiat trebuie să plece din sistem
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile