Logo Realitatea.md

Transnistria și accesul la medicamente, subiect de discuție între responsabilii de la Chișinău

21 Septembrie 2020, 15:56 // Actualitate

O reuniune pe subiectul medicamentelor și dispozitivelor medicale a avut loc luni, 21 septembrie, cu participarea viceprim-ministrei pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, conducătorul Agenției Medicamentului și Dispozitive Medicale, Eremei Priseajniuc, reprezentantul Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Dorina Florea, și reprezentantul Oficiului pe țară a Organizației Mondiale a Sănătății, Igor Pokanevich.

Discuțiile purtate între oficiali au avut drept scop abordarea aspectelor ce țin de înregistrarea medicamentelor neautorizate, asigurarea pacienților cu medicamente de calitate, accesul la medicamente și alte subiecte de interes reciproc.

Oficialii au făcut o retrospectivă asupra evoluțiilor din regiunea transnistreană cu privire la importul de medicamente și accesul la medicamente pe durata stării de urgență și pe durata stării de urgență în sănătate publică, în contextul evoluției pandemice Covid-19, precum și cu referire la ultimele evoluții în cadrul grupurilor de lucru dintre Chișinău și Tiraspol pe același subiect.

Discuția a avut drept scop eficientizarea unor procese și mecanisme care să ofere transparență, eficiență și vizibilitate. Asta pentru că în regiunea transnistreană activează șapte agenți economici înregistrați la Agenția Servicii Publice în domeniul importului de medicamente.

Oficialii au convenit să continue activitatea comună pentru a asigura parteneriat proactiv și durabil.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile