Logo Realitatea.md

Transporta o stropitoare din Italia. Când au deschis cisterna acesteia, polițiștii de frontieră au descoperit sute de pachete de cafea și sticle cu ulei de măsline

21 Ianuarie 2020, 11:18 // Societate

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui moldovean care transporta mărfuri în lipsa actelor de proveniență. După consemnarea cazului, mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul SPF Leușeni, iar conducătorul auto riscă o amendă contravențională.

Foto: border.gov.md

Ofițerii de investigații împreună cu echipa mobilă a Direcției regionale Vest au acționat în baza unei informații operative pe traseul național Leușeni-Chișinău, stopând un mijloc de transport Mercedes Sprinter cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. Conducătorul auto, un locuitor al orașului Nisporeni, a oferit actele solicitate de către inspectorii Poliției de Frontieră, fără a putea răspunde elocvent ce se află în spatele microbusului.

În urma verificării mijlocului de transport, în compartimentul marfar a fost depistat o stropitoare agricolă și mai multe cutii. Întrebat de conținutul cisternei, șoferul a comunicat că are câteva sticle cu ulei de măsline.

Pentru cercetări suplimentare mijlocul de transport a fost escortat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni. Astfel, din rezervorul stropitorii au fost extrase peste 200 de pachete cu cafea, peste 350 de sticle cu ulei de măsline, oțet balsamic și alte bunuri, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență. Toate produsele erau cu eticheta Italiei. Audiat, bărbatul de 45 de ani s-a eschivat de a comunica detalii referitor la cele depistate.

În continuare polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest documentează incidentul sub toate aspectele legale. După ce va fi estimată valoarea bunurilor și circumstanțele, se va stabili amenda pe care riscă să o achite conducătorul auto. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile