Logo Realitatea.md

Transportatorii din nordul țării au blocat traseul național Chișinău-Bălți, solicitând o discuție cu conducerea MEI (VIDEO)

11 Noiembrie 2019, 13:13 // Actualitate

Traseul Chișinău-Bălți, la intrarea în capitala de nord a țării, a fost blocat cu puțin timp în urmă de către transportatorii de mărfuri în Rusia, care nu pot efectua curse din lipsa autorizațiilor de export. Despre aceasta a anunțat în cadrul unui video live pe pagina sa de Facebook, primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Oamenii au fost nevoiți să blocheze drumul. Aceasta este ieșirea din orașul Bălți spre Chișinău. Din această cauză s-a format un ambuteiaj”, a declarat Renato Usatîi într-o apariție live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Usatîi, traseul național a fost blocat de către transportatorii din raioanele de nord ale țării. El a menționat că l-a sunat pe numărul personal al ministrului Economiei, Vadim Brînzan, dar acesta nu a răspuns la telefon. Astfel, a sunat la secretariatul Ministerului Economiei, solicitând o discuție fie cu ministrul Vadim Brînzan, fie cu secretarul de stat Andrei Ciornîi, pentru a rezolva situația.

Totodată, potrivit primarului de Bălți, angajații Poliției deja au informat conducerea MAI despre blocarea drumului.

„Știu că toate live-urile mele sunt urmărite de membri ai Guvernului, consilierii premierului și așa mai departe.
Explicați-mi care este problema ca aici să vină ministrul Economiei împreună cu secretarul de Stat Ciornîi care curează acest domeniu, pentru a rezolva problemele oamenilor?! E simplu! Se vorbește că în Rusia nu a fost expediat niciun document în care ar fi indicată problema reală de astăzi și numărul de autorizații de care au nevoie oamenii până la anul nou. Arătați-le oamenilor solicitarea expediată în Rusia. Pentru că dacă nu ați expediat nimic, atunci Ministerul Economiei trebuie să iasă la oameni și să-și ceară scuze că a ratat acest moment, iar ceea ce vedem acum nu s-ar fi întâmplat”, a mai spus Usatîi.

„Să nu creadă că este o acțiune politică. Este una de lucru, pentru oameni, pentru ca oamenii să poată lucra. Conducerea noastră [a țării] în genere nu are nimic. Nimeni nu ne atrage atenția”, a menționat, la rândul său, unul dintre protestatari.

Vedeți și: (FOTO) Nu au reușit să vorbească azi cu Brînzan. Transportatorii nu se lasă și vor protesta și mâine

Protestul transportatorilor în capitală privind problema autorizațiilor. A II-a zi

Transportatorii de mărfuri au ajuns la Președinție

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile