Logo Realitatea.md

Transportatorii din nordul țării au blocat traseul național Chișinău-Bălți, solicitând o discuție cu conducerea MEI (VIDEO)

11 Noiembrie 2019, 13:13 // Actualitate

Traseul Chișinău-Bălți, la intrarea în capitala de nord a țării, a fost blocat cu puțin timp în urmă de către transportatorii de mărfuri în Rusia, care nu pot efectua curse din lipsa autorizațiilor de export. Despre aceasta a anunțat în cadrul unui video live pe pagina sa de Facebook, primarul de Bălți, Renato Usatîi.

„Oamenii au fost nevoiți să blocheze drumul. Aceasta este ieșirea din orașul Bălți spre Chișinău. Din această cauză s-a format un ambuteiaj”, a declarat Renato Usatîi într-o apariție live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Usatîi, traseul național a fost blocat de către transportatorii din raioanele de nord ale țării. El a menționat că l-a sunat pe numărul personal al ministrului Economiei, Vadim Brînzan, dar acesta nu a răspuns la telefon. Astfel, a sunat la secretariatul Ministerului Economiei, solicitând o discuție fie cu ministrul Vadim Brînzan, fie cu secretarul de stat Andrei Ciornîi, pentru a rezolva situația.

Totodată, potrivit primarului de Bălți, angajații Poliției deja au informat conducerea MAI despre blocarea drumului.

„Știu că toate live-urile mele sunt urmărite de membri ai Guvernului, consilierii premierului și așa mai departe.
Explicați-mi care este problema ca aici să vină ministrul Economiei împreună cu secretarul de Stat Ciornîi care curează acest domeniu, pentru a rezolva problemele oamenilor?! E simplu! Se vorbește că în Rusia nu a fost expediat niciun document în care ar fi indicată problema reală de astăzi și numărul de autorizații de care au nevoie oamenii până la anul nou. Arătați-le oamenilor solicitarea expediată în Rusia. Pentru că dacă nu ați expediat nimic, atunci Ministerul Economiei trebuie să iasă la oameni și să-și ceară scuze că a ratat acest moment, iar ceea ce vedem acum nu s-ar fi întâmplat”, a mai spus Usatîi.

„Să nu creadă că este o acțiune politică. Este una de lucru, pentru oameni, pentru ca oamenii să poată lucra. Conducerea noastră [a țării] în genere nu are nimic. Nimeni nu ne atrage atenția”, a menționat, la rândul său, unul dintre protestatari.

Vedeți și: (FOTO) Nu au reușit să vorbească azi cu Brînzan. Transportatorii nu se lasă și vor protesta și mâine

Protestul transportatorilor în capitală privind problema autorizațiilor. A II-a zi

Transportatorii de mărfuri au ajuns la Președinție

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)