Logo Realitatea.md

Transportul rutier internațional, discutat de Comisia interguvernamentală moldo-italiană

18 Aprilie 2019, 14:18 // Economie

Eficientizarea mecanismului privind autorizarea serviciilor regulate de transport persoane a reprezentat subiectul sesiunii Comisiei interguvernamentale moldo-italiene în domeniul transportului rutier internațional, desfășurată la Chișinău, în perioada 16-17 aprilie. 

Foto: mei.gov.md

În cadrul discuțiilor, membrii delegațiilor au analizat modul în care se desfășoară transportul rutier internațional și dificultățile care au apărut în cooperarea bilaterală, în scopul identificării unor soluții eficiente, pentru operatorii de transport a celor două țări.

Părțile au menționat că, lucrările Comisiei reprezintă o oportunitate de a promova și intensifica relațiile în domeniul transportului rutier internațional de persoane dintre Republica Moldova și Republica Italiană în interesul operatorilor de transport.

În cadrul sesiunii, s-a convenit ca cererile privind autorizarea serviciilor regulate de transport de persoane, trebuie să fie depuse de către ambii operatorii de transport concomitent la ministerul competent al fiecărei Părți. Totodată, membrii delegației vor comunica întreprinderilor și asociațiilor că cererile privind deschiderea curselor regulate, trebuie depuse la sediul instituțiilor competente ale Părților, iar la deschiderea curselor regulate, operatorii de transport vor prezenta setul de acte stabilit în cadrul întâlnirii tehnice din data de 3-4 mai, 2017.

De asemenea, atunci când unul dintre operatorii de transport nu întrunește cerințele legale stabilite, partenerului acestuia i se va oferi o perioadă de 30 zile calendaristice pentru identificarea altui partener, fără a pierde aprobarea cererii pe parcursul perioadei menționate. Această posibilitate poate fi utilizată maxim de două ori, dacă perioada acordată expiră, dreptul de deservire a cursei se abrogă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5671 0.2690%
USD USD 17.6161 0.6841%
RUB RUB 0.2633 -0.0759%
RON RON 4.1367 0.1307%
UAH UAH 0.7004 0.9658%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile