Logo Realitatea.md

Trei deputați moldoveni participă la sesiunea de vară a APCE. Subiectele care vor fi discutate

23 Aprilie 2018, 17:02 // Politica

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasborg, în perioada 23-27 aprilie curent.

Foto: media.ro

Din componența delegației conduse de Marian Lupu, președintele delegației naționale la APCE, fac parte deputații Valeriu Ghilețchi și Inna Șupac.

În cadrul reuniunii parlamentarii vor discuta despre lupta împotriva terorismului, protecția integrității editoriale și statutul jurnaliștilor în Europa. Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează dezbateri privind situația din Libia și un raport despre drepturile și nevoile umanitare ale persoanelor strămutate în Europa. Alte subiecte care vor fi discutate în sesiunea APCE se referă la provocările legate de războiul hibrid, lupta împotriva crimei organizate și confiscarea averii ilicite, formele de tuberculoză rezistente la medicamente, integrarea copiilor migranților prin intermediul educației, schimbările climatice și aplicarea Acordului de la Paris.

Ministrul Afacerilor Externe al fostei republici iugoslave a Macedoniei va avea o adresare în plenul APCE. Totodată, Secretarul general al Consiliului Europei, Thobjørn Jagland va răspunde la întrebările parlamentarilor. Ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Andres Samuelsen, Președintele Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, va avea un schimb de opinii cu membrii APCE.

Totodată, la Strasbourg, pe 26 aprilie, delegația Parlamentului la APCE va organiza un eveniment pentru a marca 20 de ani de la constituirea Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM. De menționat că, Republica Moldova deține în acest an președinția organizației.

Citeste tot despre: adunare, APCE, Delegație, deputați
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile