Logo Realitatea.md

Patru deputați PDM „rup rândurile”. Doi dintre ei au răspuns la apelul lui Candu lansat dimineață (DOC)

08 Mai 2020, 09:38 // Politica

Patru deputați din Partidul Democrat din Moldova (PDM) - Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu - și-au prezentat astăzi, 8 mai, cererea de plecare din fracțiunea parlamentară.

Parlamentarul Oleg Sîrbu a făcut anunțul pe Facebook, anexând doar cererea de plecare și fără a lăsa vreun comentariu. Acesta nu a spus dacă va adera la „Pro Moldova”, unde se regăsesc toți ex-deputații PDM, care au rupt rândurile fracțiunii.

Violeta Ivanov la fel pe Facebook a venit cu un mesaj prin care a anunțat plecarea ei și a colegului, Vladimir Vitiuc din PDM, precizând că au răspuns la apelul liderului „Pro Moldova”, Andrian Candu, de consolidare a forțelor pentru a debarca actuala guvernare, apel lansat astăzi dimineață.

„În urma discuțiilor care au avut loc la ultima ședință a fracțiunii PDM am înțeles definitiv că nu mai suntem o echipă, capabilă să facem față provocărilor de ultima oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice! Astăzi, împreună cu colegul Vladimir Vitiuc am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională. Nu mai avem timp de ezitări. Trebuie să acționăm prompt și urgent. Astfel, în vederea realizării în comun al dezideratului menționat supra, deputații în Parlament Vitiuc Vladimir și Ivanov Violeta, declarăm despre retragerea din majoritatea parlamentară, din fracțiunea parlamentară a PDM și din Partidul Democrat din Moldova! În acest sens acceptăm să aderăm la acest bloc unit al opoziției parlamentare”, a scris Ivanov.

Ulterior, încă o deputată PDM a anunțat că părăsește PDM. Este vorba de Elena Bacalu.

Amintim că, anterior, și alți deputați au părăsit PDM. Primii șase au constituit grupul parlamentar „Pro Moldova” condus acum de Andrian Candu. Atunci, președintele PDM, Pavel Filip, a dat de înțeles că unii au plecat pentru bani. Azi, încă nu a venit cu vreo reacție la plecarea celor patru.

  • Cererile deputaților:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile