Logo Realitatea.md

Trei foști miniștri în Guvernul Chicu revin în funcții, dar apar și două nume noi. Când va avea loc depunerea jurământului

09 Noiembrie 2020, 12:31 // Actualitate

Anatol Usatîi, Aurel Ciocoi și Victor Gaiciuc revin în funcțiile de miniștri ai Economiei, Afacerilor Externe și Apărării. Totodată, două nume noi apar în Cabinetul de miniștri, fiind vorba de Olga Cebotari și Lilia Pogolșa, care vor ocupa funcțiile vacante de viceprim-ministru pentru Reintegrare și ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Cel puțin așa arată lista înaintată de Ion Chicu președintelui Igor Dodon.

„Pentru buna funcționare a Guvernului, dar mai ales pentru a avea certitudinea că aceste ministere vor lucra la capacitate maximă în perioada de elaborare și aprobare a bugetelor pentru anul viitor”, se propune:

  • Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare
  • Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii
  • Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
  • Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării
  • Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Amintim că Anatol Usatîi, Aurel Ciocoi și Victor Gaiciuc au ocupat aceleași funcții în Guvernul Chicu până la intrarea democraților în majoritatea de guvernare și înaintarea unor miniștri noi. Doi dintre aceștia, Aurel Ciocoi și Victor Gaiciuc au activat ulterior la Președinție în calitate de consilieri prezidențiali, funcții ocupate de aceștia și până la numirea în funcții de miniștri.

„În eventualitatea acceptării candidaturilor propuse de către Prim-ministru, noii membri ai Guvernului vor depune jurământul și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi”, se arată în comunicatul emis de Guvern.

Purtătoarea de cuvânt a președintelui, Carmena Sterpu a declarat pentru Realitatea.md că depunerea jurământului noilor miniștri va avea loc astăzi, cu începere de la ora 13:00, la Președinție.

Realitatealive.md va transmite în direct evenimentul!

Vedeți și:

PDM își va retrage membrii săi din Guvernul Chicu, după investirea în funcție a noului președinte, care va fi ales în turul doi (VIDEO)

Guvernul Chicu a rămas fără cinci miniștri. Au fost revocați din funcție la propunerea premierului. Urmează până în seară să fie numiți alții

Reacția PDM la decizia lui Chicu de a-i revoca pe miniștrii democrați înainte de termenul anunțat de conducerea partidului

Citeste tot despre: Guvernul Chicu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile