Logo Realitatea.md

Trei socialiști, despre colegul său și WC-ul. Au recunoscut că a fost PR. Promit să arate cifre, dar nu poze

18 Septembrie 2020, 12:54 // Politica

În urma criticilor stârnite de fotografiile cu inaugurarea veceului Gimnaziului Hiliuți din satul cu aceeași denumire, raionul Rîșcani, la care a participat deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco, tocmai trei socialiști au venit cu o reacție publică. Președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, or așa-zisul candidat independent, a recunoscut că este vorba despre un PR. La fel, și socialistul Vlad Batrîncea. Însă președintele fracțiunii, Corneliu Furculiță, nu prea a înțeles ce a greșit colegul său. Cu toate acestea, a adus vorba despre un program pe care trebuie să-l inițieze guvernarea pentru ca elevii din țară să aibă acces la un bloc sanitar.

„Lipsa blocurile sanitare în instituțiile de învățământ din zonele rurale este o problemă mare. Cei care au decis să soluționeze problema - sunt bravo. E un lucru bun și salut inițiativa. Să faci show-uri din asta este o prostie totală. Mă uit că cei care critică sunt foști premieri, foști mari integratori. De ce nu ați făcut WC-ele în școli? Nu costă foarte mult”, a declarat Igor Dodon azi-dimineața, în cadrul ediției „Președintele răspunde”.

Mai târziu, a ieșit cu o conferință de presă Vlad Batrîncea. Întrebat despre decizia colegului său de a participa la inaugurarea unui WC, acesta a dat vina pe faptul că „sunt tineri”. „Uneori este suficient să faci o greșeală și să pui sub semnul întrebării tot ce ai construit până atunci. Nu arată bine acele poze din blocul sanitar. Este o lecție bună pentru toți”, a declarat acesta, acuzând ca și Igor Dodon pentru criticile aduse colegului de către deputații din opoziție sau cei din fosta guvernare. A mai promis că PSRM va arăta cifre și nu poze.

În schimb, Corneliu Furculiță a avut o postare consistentă, în care nu a recunoscut vreo greșeală, dar a venit cu o solicitare către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. „PSRM propune pe lîngă alte multiple inițiative de susținere a sistemului educațional din țară, elaborarea unui program de modernizare a tuturor blocurilor sanitare din instituțiile școlare din toată republica. Cerem ca ministerul Educației să pregătească, în termen cît mai restrîns, acest program, astfel că în cîțiva ani să nu existe nicio școală cu astfel de probleme moștenite din evul mediu”, a punctat acesta.

Însuși Vladimir Mizdrenco nu a venit cu vreo declarație. Totuși, a redistribuit o serie de postări, inclusiv cea a lui Corneliu Furculiță, pe contul său de Facebook.

Este de menționat că postarea inițială despre inaugurarea cu fast a veceului a fost ștearsă.

La același subiect:

Avocatul Poporului, despre folosirea copiilor la „inaugurarea unui veceu prin tăierea panglicii roșii”: O mostră a lipsei de bun-simț

Ministerul Educației s-a autosesizat după inaugurarea cu mult fast a WC din Rîșcani. Șarov: „Este revoltător. Nu pot găsi explicații”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile