Logo Realitatea.md

Trei tineri din Cantemir, bănuiți de punerea în circulație a bancnotelor false. Capul grupării, un tânăr de 27 de ani, reținut

13 Decembrie 2019, 15:50 // Societate

Un grup de persoane, originare din orașul Cantemir, sunt bănuite de punerea în circulație a semnelor bănești false. Cazul a fost scos la iveală după ce un taximetrist a alertat oamenii legii precum că a fost remunerat pentru prestarea serviciilor de taxi cu bancnote cu valoare nominală de 200 lei moldovenești, cu semne vizibile de falsificare.

foto: politia.md

Astfel, ofițerii au demarat documentarea cazului în vederea identificării și stabilirii persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Pe parcursul unui an de investigații, polițiștii au constatat că un grup de persoane, originare din orașul Cantemir, au pus în circuitul economic bancnote naționale de 200 lei moldovenești cu semne de falsificare, pe teritoriul Republicii Moldova, primordial în regiunea de sud a țării, prin efectuarea achitărilor de servicii și produse la diferite stații petroliere și magazine.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigații, polițiștii au identificat trei suspecți cu vârsta cuprinsă între 18-27 ani, care au pus în circulație mijloacele financiare falsificate. Totodată, au fost stabilite punctele unde aceștia obișnuiau să efectueze plăți cu ajutorul bancnotelor false.

La 12 decembrie curent, ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii oficiului Buiucani al Procuraturii mun. Chișinău au efectuat percheziții la domiciliile figuranților, iar ca urmare, liderul grupării criminale un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost reținut pentru 72 ore, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii economice.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false utilizate pentru efectuarea plăţilor, iar dacă în privința suspecților v-a fi dovedită vinovăția, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Poliția continuă investigarea cazului în scopul stabilirii tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei