Logo Realitatea.md

Trupurile neînsuflețite ale persoanelor decedate în accidentul din Vinița vor fi repatriate astăzi

09 Februarie 2019, 09:39 // Societate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă gestionarea cazului prin activitatea Celulei de Criză în urma accidentului de circulație produs în regiunea Vinița. Ofițeri din cadrul IGSU se află în Ucraina și efectuează toate procedurile necesare de repatriere a cadavrelor persoanelor decedate.

Foto: IGSU

Totodată angajații IGSU comunică cu responsabili din cadrul instituției medicale unde sunt internați oamenii traumatizați. Potrivit acestora la moment rămân internate patru persoane starea cărora este stabilă. La externarea acestora IGSU va organiza transportarea în siguranță în Republica Moldova.

Identitatea persoanelor decedate a fost stabilită, iar repatrierea corpurilor neînsuflețite urmează a fi efectuată astăzi. Toate procedurile de aducere acasă a oamenilor decedați se efectuează de angajații IGSU și serviciul consular. Rudele și apropiații persoanelor care au avut de suferit în accidentul din apropierea regiunii Vinița sunt informate, iar cu aceștia lucrează psihologii  IGSU.

Mai mult, procedurile de trecerea a hotarului țării sunt gestionate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Amintim că la solicitarea Guvernului Republicii Moldova la IGSU a fost creată Celula de Criză pentru gestionarea situației în urma accidentului cu implicarea cetățenilor Republicii Moldova.

Potrivit informației oferite de Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale din Ucraina trei persoane: o femeie și un bărbat în vîrstă de 26 de ani și un alt bărbat în vîrstă de 44 de ani au decedat, iar alte 4 persoane au suferit diverse traumatisme.   

VEZI ȘI:

Trei moldoveni morți și patru răniți, într-un accident produs azi-noapte în Ucraina! Guvernul a dispus crearea Celulei de Criză (FOTO)

O singură noapte, două accidente cu moldoveni în Ucraina. Un alt conațional a murit după ce s-a izbit cu autobuzul de un camion

Citeste tot despre: accident, IGSU, repatriere victime, ucraina
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile