Logo Realitatea.md

Tulburător! Profesorul decapitat: Printre suspecți, sunt și copii

21 Octombrie 2020, 14:07 // În lume

Șapte suspecți, printre care și doi elevi minori, au fost deferiți justiției pe cauza penală deschisă în urma decapitării profesorului Samuel Paty în regiunea pariziană, Franța. Profesorului i-a fost tăiat capul, după ce a susținut două lecții pe subiectul libertății de exprimare la colegiul din Conflans-Sainte-Honorine, Yvelines, și a prezentat în cadrul acestora caricaturi cu profetul Mahomed din revista satirică Charlie Hebdo.

Foto simbol

Până acum se cunoaște că tatăl unei eleve ar fi lansat o mobilizare împotriva profesorului.

A existat un schimb de mesaje pe WhatsApp între acest tată şi atacatorul Abdoullakh Anzorov, un refugiat rus de origine cecenă, ucis de poliție în urma crimei.

Pe lângă acești suspecți, mai este un activist islamist Abdelhakim Sefrioui.

Doi minori ar fi furnizat informații despre profesori și au primit în schimb bani de la atacator.

Pe aceeași cauză penală, mai figurează și trei prieteni ai atacatorului, care s-au predat Comisariatului de Poliţie din Evreux vineri seara. Unul dintre ei este suspectat că l-a transportat pe atacator, iar altul - că l-a însoţit la cumpărarea armei.

Încă nouă persoane, printre care trei elevi și părinții lor; bunicul, fratele mai mic și iubita atacatorului, au ieșit de sub arest preventiv, pe numele lor nefiind încă intentată vreo învinuire sau cel puțin nu au vreun statut la moment.

Amintim că Abdoullakh Anzorov l-a decapitat pe Samule Paty, un profesor de istorie-geografie, în apropierea colegiului la care preda. Profesorul le-a arătat elevilor săi din clasa a patra caricaturi cu profetul Mahomed, în cadrul unui curs de libertate de exprimare.

CITEȘTE ȘI:

Decapitarea profesorului în Franţa! Președintele are o promisiune legată de islamul radical

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile