Logo Realitatea.md

Țuțu se află în România. A ajuns peste Prut pe jos. Autoritățile române l-ar putea reține și extrăda doar la solicitare

14 Ianuarie 2020, 17:22 // Politica

Fostul deputat PDM, Costantin Țuțu, se află pe teritoriul României. Acesta este răspunsul venit de la Interpolul de la București, după ce solicitarea a fost făcută de către autoritățile moldovenești.

Potrivit răspunsului, venit de la BNC Interpol Bucureşti, Constantin Țuțu, figurează intrat în România în data de 29 august 2019, prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România.

De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul fostului deputat moldovean, urmând să revină cu un răspuns ulterior.

În răspuns se mai menţionează că cetăţenii români nu pot fi arestaţi în vederea extrădării sau extrădaţi, iar în atare cazuri autorităţile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităţilor române recunoaşterea şi punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale.

Amintim că, săptămâna aceasta, Țuțu a fost zărit la o benzinărie din Brașov, unde făcea plinul la mașină.

Fostul deputat democrat se află în căutare națională și internațională încă din luna decembrie 2019, el figurând în mai multe dosare, fiind acuzat de trafic de influență și îmbogățire ilicită.

Recent la rejudecare a fost trimis și dosarul privind omorul unui tânăr din Codrii Orheiului, unde Constantin Țuțu a fost implicat și judecat, însă a fost achitat.

Constantin Țuțu, ACHITAT în dosarul privind omorul lui Alexei Veretco! Ion Corcodel - condamnat la 8 ani de închisoare (VIDEO)

Decizia Curții de Apel Chișinău, privind omorul lui „Krasavcik”. Un singur vinovat în acest dosar

Constantin Țuțu, cercetat penal pentru trafic de influență

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 -0.8149%
USD USD 16.6303 0.0217%
RUB RUB 0.2215 -0.0451%
RON RON 4.0373 -0.8643%
UAH UAH 0.5908 -0.3542%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile