Logo Realitatea.md

Țuțu se află la București, acolo unde ar putea fi judecat. „N-am uitat când a fost prins cu o doamnă în portbagaj”

05 Februarie 2020, 07:49 // Societate

Constantin Țuțu, fostul deputat PDM, a fost localizat la București, România. Autoritățile noastre examinează posibilitatea de a transmite materialele acumulate pe el în țara vecină, acolo unde ar putea fi judecat. Cel puțin asta a spus ministrul de Interne, Pavel Voicu, cu precizare că infracțiunile care i se incriminează ex-deputatului prezintă un oarecare interes și pentru autoritățile din România.

Pavel Voicu a primit fotografii cu Constantin Țuțu surprins într-o sală de sport de la București. Cel din urmă deține cetățenia României și, odată ce un stat nu-și extrădează cetățenii, autoritățile noastre ar putea să transmită probele acumulate pe el.

„Este posibil să transmitem dosarul în România, pentru că sunt infracțiuni care prezintă interes. Constantin Țuțu a fost implicat într-o serie de cazuri de contrabandă și trafic ilicit de droguri. N-am uitat când a fost prins cu o doamnă în portbagaj. Ce a vrut să facă mai departe și de ce nu a avut finalitate acel caz? ...”, a dezvăluit ministrul la emisiunea „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

În aceeași emisiune, deși nu este o surprinză, Pavel Voicu a declarat că și Ilan Șor, liderul Partidului ȘOR, a fost localizat. Politicianul fugar se află în Israel.

Amintim că ex-deputatul Constantin Țuțu a dispărut din țară în vara 2019, în perioada în care democrații au cedat puterea noii coaliții dintre PSRM și ACUM (PPDA, PAS). Tot atunci, au dispărut mai multe așa-zise personalități, inclusiv Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, fostul lider al PDM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile