Logo Realitatea.md

TV Rain despre votarea la secțiile din Rusia! „Am vorbit cu diferiți cetățeni și am întâlnit mulți susținători ai lui Usatîi. Doar unul a spus că va vota pentru Dodon (VIDEO)

01 Noiembrie 2020, 20:13 // Politica

Postul de televiziune „Dojdi” (TV Rain) din Rusia a realizat un reportaj dedicat votării în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova la secțiile de votare deschise în Rusia. Reporterul postului independent de televiziune Anton Baev apărut din fața unei secții de votare deschisă în apropierea Ambasadei Republicii Moldova în Moscova, unde erau doar câteva persoane. Totodată, acesta a precizat că, din discuțiile pe care le-a avut cu cetățenii moldoveni, aceștia nu s-au arătat prea dispuși să voteze pentru actualul președinte Igor Dodon.

captură imagini

„Astăzi, din toate colțurile lumii, chiar și din Roma cuprinsă de panica coronavirusului, vin informații despre faptul că oamenii stau în rânduri imense – moldovenii care lucrează peste hotare și votează, votează, votează. Același lucru s-a întâmplat și la alegerile din Belarus când presupușii gastarbaiteri pro-Lukașenko care lucrau în marile orașe au stat în rânduri, iar apoi s-a dovedit că ei au votat defel pentru Lukașenko”, a menționat în debutul reportajului prezentatorul TV Rain Pavel Lobkov.

Ulterior, atunci când acesta i-a transmis legătura reporterului Anton Baev. Acest a vorbit despre numărul de 17 secții de votare deschise în Rusia, care este unul mai mare comparativ cu cele deschise la alegerile prezidențiale din 2016 și cele parlamentare din 2019. „În 2019 în Rusia au fost doar 11 secții de votare, iar din cauza asta s-au adunat mari rânduri de doritori de a vota cetățeni ai Republicii Moldova. Acum sunt 17, iar opoziția în frunte cu Maia Sandu, evident a legat asta cu dorința de a aduce mai multe persoane ca să voteze pentru Igor Dodon, dar din cei cu care am vorbit noi, nu foarte mulți și-ar dori să voteze pentru el”, a menționat reporterul TV Rain.

„Am vorbit cu diferiți cetățeni moldoveni și, spre surprinderea mea, am întâlnit foarte mulți alegători ai lui Renato Usatîi, deși mulți au vorbit despre faptul că al doilea tur va fi între pro-europeana Maia Sandu și pro-rusul Igor Dodon, actual președinte. Am întrebat vreo 15-20 de persoane și mai mult de jumătate dintre ei au spus că vor vota pentru Renato Usatîi. 

Mulți ne-au zis că moldovenii au obosit de actualul președinte și vor schimbări. O singură persoană ne-a spus că va vota pentru Dodon, dar vom continua acest mini-sondaj”, a mai spus el.

Reporterul a spus că a vorbit și cu unii observatori ai alegerilor, inclusiv din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care au spus că mari încălcări ale procesului electoral nu au înregistrat, dar că „e devreme de făcut unele concluzii”.

Puteți urmări reportajul AICI!

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile