Logo Realitatea.md

Ucraina își va da calea ferată celui mai mare operator feroviar din Germania

23 Ianuarie 2020, 12:44 // În lume

Guvernul ucrainean vrea să dea calea ferată celui mai mare operator feroviar german Deutche Bahn, pentru 10 ani. Declarația aparține premierului Alexei Goncharuk, în cadrul Forumului Economic Internațional de la Davos, scrie Unian.net.

Foto: unian.net

„A fost semnat un Memorandum cu Deutsche Bahn. Da, vrem să le oferim germanilor 10 ani pentru a gestiona calea ferată. Este o soluție ecosistemică care ar trebui să arate că Ucraina este deschisă fără precedent”, spuse premierul Ucrainei.

Potrivit acestuia, documentele oficiale nu au fost încă semnate, dar a fost deja luată o decizie politică pe aceast subiect.

Ministerul Infrastructurii din Ucraina și cel mai mare operator feroviar din Germania, Deutsche Bahn, au semnat un memorandum de înțelegere care prevede furnizarea de servicii pentru reformarea mecanismelor de gestionare ale companiei de stat Ukrzaliznytsia. Potrivit lui Goncharuk, cooperarea nu prevede pierderea controlului de stat asupra companiei, deoarece experții germani vor lucra la reforma mecanismelor de gestionare a Ukrzaliznytsia. La 2 septembrie anul trecut, președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, în cadrul unei întâlniri comune cu participarea deputaților și agențiilor de aplicare a legii, a ordonat Cabinetului de Miniștri să pregătească până la sfârșitul lui 2019 un plan de restructurare pentru Ukrzaliznytsia, pentru a crește transparența și eficiența activităților sale.

Căile ferate ucrainene asigură 82% din transportul de marfă și aproximativ 50% din traficul de pasageri din toate tipurile de transport. În ceea ce privește traficul de mărfuri, calea ferată ucraineană se află pe locul patru pe continentul eurasiatic, locurile de frunte fiind deținute de căile ferate din China, Rusia și India.

Citeste tot despre: deutsche bahn, ucraina
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile