Logo Realitatea.md

Ultima dezbatere prezidenţială în SUA. Moderatoarea a fost lăudată chiar și de Trump

23 Octombrie 2020, 13:09 // În lume

Kristen Welker, moderatoarea ultimei dezbateri prezidențiale din SUA, a fost cea mai lăudată pe rețelele sociale, inclusiv și de Donald Trump.

Trump, care critică în mod regulat postul NBC News - la care lucrează Welker - şi care o acuzase pe jurnalistă că este „groaznică şi nedreaptă” cu el, a lăudat la sfârşitul dezbaterii munca moderatoarei, considerând-o „foarte profesionistă”, scrie Agerpres.

„Apropo, respect mult forma în care gestionaţi asta (dezbaterea - n.r.), trebuie s-o spun”, i-a transmis Trump lui Welker în mijlocul dezbaterii cu contracandidatul său democrat Joe Biden, care a avut loc în Nashville, statul Tennessee.

Welker a fost a doua femeie de culoare din istoria SUA care a moderat o dezbatere prezidenţială. Prima a fost Carole Simpson, care a făcut acest lucru în 1992.

Jurnalista, în vârstă de 44 de ani, care este corespondentă a NBC News la Casa Albă din 2011, le-a pus întrebări celor doi candidaţi despre imigraţie, rasism, schimbări climatice, pandemia de COVID-19 şi corectitudinea alegerilor, iar dezbaterea s-a desfăşurat într-un mod mult mai „fluid” decât cea de acum aproape o lună.

Moderatorul primei întâlniri faţă în faţă dintre Trump şi Biden, care a avut loc în Cleveland (statul Ohio), jurnalistul Chris Wallace, a mărturisit joi că a fost invidios pe felul în care s-a desfăşurat dezbaterea dintre cei doi moderată de Welker, în contextul în care dezbaterea moderată de Wallace a fost afectată de întreruperi, majoritatea din partea lui Trump.

Era de aşteptat ca această dezbatere să fie mai civilizată după ce Comisia pentru dezbateri prezidenţiale - organizatoarea întâlnirii electorale - anunţase că va întrerupe microfoanele candidaţilor în anumite segmente pentru a evita haosul.

Citeste tot despre: SUA
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile