Logo Realitatea.md

ULTIMA ORĂ! Dorin Chirtoacă își dă demisia din funcția de primar de Chișinău (VIDEO)

16 Februarie 2018, 12:39 // Societate

Dorin Chirtoacă a demisionat din funcția de primar general al municipiului Chișinăului. Anunțul a fost făcut acum câteva minute, în cadrul unei conferințe de presă. 

Dorin Chirtoacă a declarat că a decis să renunțe la funcție „de dragul democrației”. El susține că unica soluție pentru capitală în prezent este desfășurarea alegerilor anticipate, care ar trebui să aibă loc până pe data de 20 mai 2018, or, în caz contrar, alegerile nu vor putea fi organizate până în anul 2019.

„Cetățenii mă întreabă, când mă întâlnesc pe stradă, când revin la serviciu. Ei vor ca în Chișinău să existe un primar ales (...). Eu nu am cum să revin la serviciu, căci sunt legat de mâini și de picioare (...). Altă soluție, decât alegeri anticipate în Chișinău, nu văd, pentru deblocarea situației”, a spus Chirtoacă.

În cadrul conferinței de presă, ex-primarul a declarat că a expediat o serie de scrisori către partenerii europeni ai Republicii Moldova, în care spune că actuala conducere a Primăriei a uzurpat puterea și că în dosarul său se admit mai multe ilegalități.

Mai mult, liberalul spune că a scris o cerere de demisie încă în luna mai a anului trecut, atunci când a fost reținut: „Pe 25 mai am scris prima cerere de demisie, la nervi, trebuie să fie acea cerere pe aici, pe la partid, dar am zis că poate e o încurcătură... Am încercat prin toate căile legale să-mi apăr poziția”, a spus Dorin Chirtoacă. 

Dorin Chirtoacă susține că decizia de a pleca din funcție nu a fost luată sub presiune și că este un răspuns pentru cei care vor să-l vadă „cuminte”. 

Întrebat de jurnaliști, dacă va mai candida la următoarele alegeri municipale, Dorin Chirtoacă a spus: „Să candideze Dodon cu Plahotniuc și eu voi candida în rând cu ei”.

Amintim că zilele trecute, mai exact pe 14 februarie 2018, Dorin Chirtoacă spunea după o ședință de judecată că nu va renunța la Primărie, precum a făcut-o Renato Usatîi la Bălți. 

Dorin Chirtoacă a renunțat la funcția de primar general al Capitalei la câteva luni după ce au fost cheltuite 9 milioane de lei pe referendumul de revocare a acestuia din funcție.  

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile