Logo Realitatea.md

Ultima oră! PUN retrage candidatura lui Vlad Țurcanu de la alegerile parlamentare noi din Hâncești, în susținerea altui candidat (VIDEO)

28 Ianuarie 2020, 14:06 // Politica

Partidul Unității Naționale (PUN) retrage candidatura lui Vlad Țurcanu de la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești în favoarea și susținerea candidaturii lui Grigore Cobzac. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele partidului, Octavian Țîcu, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto Simbol

Considerăm că prin înscrierea la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești a domnului Grigore Cobzac, se împlinesc criteriile de meritorcație, cunoașterea realităților din circumscripție și autoritate la nivel local. A luptat în Parlamentul precedent împotriva regimului și a fost implacabil. De asemenea, și-a asumat lupta împotriva regimului Plahotniuc-Șor-Dodon, alături de Blocul ACUM, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, și a acupat locul doi, acumulând peste 8 mii de voturi ale cetățenilor, fapt ce demonstrează că anume el trebuie să fie în Parlament. Pornind de la aceste premise, PUN anunță că va retrage candidatura lui Vlad Țurcanu de la aceste alegeri și îl va susține pe Grigore Cobzac, care are cele mai mari șanse să învingă candidații PDM și PSRM”, a spus președintele PUN, Octavian Țîcu.

La rândul său, Vlad Țurcanu, a declarat că: „Noi am făcut astăzi ceea ce trebuia de făcut, iar decizia Biroului Politic al PUN are câteva efecte pe termen mediu și termen lung. Vorbim aici despre o încercare a noastră de a stabili împreună cu concurenții noștri politici, unele calități de lucru, pentru că nu vom fi tot timpul dezbinați și trebuie să ne gândim în primul rând la efectele politicii pe care o facem. Nu am dorit să ne opunem domnului Cobzac. Trebuia să câștige alegerile pe această circumscripție încă acum un an. Noi nu plecăm nicăieri, nu ne retragem din campanie”, a afirmat Țurcanu.

Amintim că, fostul deputat Grigore Cobzac, membru PAS, s-a înscris candidatura pentru a participa la alegerile parlamentare noi de pe circumscripția nr.38, Hâncești – independent.

Acesta a fost deputat anterior pe listele formațiunii PLDM, iar ulterior, la alegerile parlamentare din februarie 2019, a candidat pe aceeași circumscripție nr. 38, Hâncești din partea formațiunii PAS. Atunci, Cobzac s-a clasat pe locul doi, fiind învins de candidatul PDM Alexandru Botnari, care în prezent și-a depus mandatul și a părăsit formațiunea, iar din aceste motive sunt organizate alegeri parlamentare noi. Cobzac a acumulat peste 8 300 de voturi din partea alegătorilor, iar Botnari peste 12 000.

CITEȘTE ȘI:

Neînțelegeri pe interior. Organizația teritorială PAS Hâncești îl va susține la alegeri pe Grigore Cobzac, nu pe Olesea Stamati

Ei sunt cei trei candidați înregistrați oficial, până astăzi, pentru funcția de deputat din Circumscripția Hîncești

Ex-deputatul Grigore Cobzac va candida din nou pe circumscripția nr. 38, deja independent. Reacția PAS

Cel mult opt candidați la funcția de deputat vor figura în buletinul de vot pentru alegerile din Hîncești

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile