Logo Realitatea.md

Ultima oră! Un șef de direcție și un subaltern al său din cadrul INI, reținuți pentru trafic de influență și corupere pasivă

12 Septembrie 2019, 12:29 // Actualitate

Un șef de direcție și un subaltern de-al său din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP au fost reținuți cu puțin timp în urmă, ca urmare a unor percheziții desfășurate atât în biroul de serviciu al șefului de direcție, cât și la domiciliul și în autoturismele celor doi ofițeri. Acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins și primit mijloace bănești în sumă de 14.950 de euro de la un agent economic, susținând că poate influența asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate și ridicate obiecte și documente aferent obiectului investigației, ambii ofițeri fiind reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.

„La moment se efectuează alte acțiuni de urmărire penală care nu suferă amânare”, se arată într-un cominicat al Procuraturii Anticorupție

Documentarea faptelor infracționale a fost realizată de Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Inspectoratului Național de Investigație.

Cu detalii noi Procuratura Anticorupție va reveni în măsura disponibilității informațiilor care nu afectează buna desfășurare a procesului penal.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile