Logo Realitatea.md

Ultima oră! Alexei Navalnîi a fost reținut la ieșirea din aeroport, în momentul revenirii la Moscova

17 Ianuarie 2021, 20:05 // În lume

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost reținut după trecerea controlului de frontieră al Aeroportului Internațional Sheremetyevo unde a aterizat aeronava companiei aeriene Pobeda cu ruta Berlin-Moscova. Este de menționat că avocatul politicianului nu a fost lăsat să-l însoțească pe Navalnîi, deși i-a anunțat pe polițiști că are toate documentele necesare asupra sa.

tvrain.ru

Aeronava „Pobeda” pe ruta Berlin-Moscova urma să aterizeze pe pista Aeroportului Vnukovo din sud-estul Moscovei. Astfel, circa o mie de susținători ai lui Navalnîi s-au adunat la aeroport. Aeronava însă a fost îndreptată spre Aeroporul Sheremetyevo din nordul capitalei ruse.

Mai mulți jurnaliști ai unor surse media internaționale, dar și rusești de opoziție au zburat în calitate de pasageri ai aceluiași avion cu care s-a deplasat spre Moscova Alexei Navalnîi și soția sa Iulia. La ieșirea din autobuzul care a transportat pasagerii spre terminalul aeroportului, Navalnîi a declarat că nu va fi reținut și nu se teme de nimic întrucât are câștig de cauză la CEDO în dosarul în care acesta ar urma să fie reținut.

Cu toate acestea, după trecerea controlului de frontieră, mai mulți polițiști l-au întâmpinat pe Navalnîi și l-au rugat să-i urmeze. Avocatul politicianului Olga Mihailova nu a fost lăsată să-l însoțească, deși i-a anunțat pe oamenii legii că ea deține toate actele necesare și le poate prezenta.

Nici soția politicianului, Iulia Navalnîi, nu a fost lăsată să-l însoțească.

Trebuie de precizat că după otrăvirea sa cu Noviciok în luna august 2020, Alexei Navalnîi s-a aflat în Germania unde a trecut un curs de tratament.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile