Logo Realitatea.md

ULTIMĂ ORĂ! PDM are un candidat pentru funcția de ministru al Finanțelor

04 Decembrie 2018, 11:39 // Actualitate

Candidatul pentru funcția de ministru al Finanțelor este Ion Chicu. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către premierul și prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, în cadrul briefing-ului săptămânal organizat la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM). 

”Este bine să vină la minister o persoană care să poată asigura continuitate. Candidatura dumnealui a fost susţinută unanim. Astăzi, voi face demers către preşedintele ţării, Igor Dodon, şi sper să nu se împotrivească. Ion Chicu este un profesionist şi are o experienţă mare”, a declarat Pavel Filip. 

În prezent, Ion Chicu deține funcţia de Secretar general de stat al Ministerului Finanțelor, mai exact din 2 ianuarie 2018. 

Foto: captură video/realitatea live

Amintim că fostul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, a fost numit săptămâna trecută în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, la propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Asta după ce Sergiu Cioclea și-a dat demisia din motive personale.

Guvernatorul BNM a fost numit pe o perioadă de șapte ani.

VEZI ȘI:

Noul guvernator Octavian Armașu, prezentat angajaților Băncii Naționale a Moldovei (VIDEO)

Octavian Armașu a fost ales Guvernator al BNM. Candidatura – acceptată de Parlament

Anunț de ultimă oră! Octavian Armașu ar putea deveni următorul Guvernator BNM (video)

(video) Demisia lui Cioclea, subiect de dispută în Parlament. Deputații au luat act de plecarea lui din funcția de Guvernator

Octavian Armașu, după demisia guvernatorului BNM: „Am avut ocazia să învățat multe de la el, Sergiu fiind un profesionist de clasă mondială”

Pavel Filip, despre plecarea lui Sergiu Cioclea de la BNM: ”Împreună am făcut ordine în sistemul bancar și astăzi avem inclusiv importante investiții străine”

Candu comentează demisia lui Cioclea: ”A demonstrat că am făcut cea mai bună alegere în 2016”

Sergiu Cioclea își dă demisia din funcția de Guvernator al BNM (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1958 0.5832%
USD USD 18.0536 0.1148%
RUB RUB 0.2795 0.3591%
RON RON 4.2420 0.5523%
UAH UAH 0.6839 -0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile