Logo Realitatea.md

ULTIMA ORĂ! Plouă cu demiteri la ”Calea Ferată”, după ce călătorii au blocat circulația trenului de pe cursa Ungheni – Chișinău

24 Octombrie 2018, 15:00 // Actualitate

În urma incidentului produs luni, 22 octombrie, atunci când mai mulți localnici din Sipoteni, raionul Călărași, au blocat circulația trenului de pe cursa Ungheni – Chișinău, manifestându-și, în acest fel, nemulțumirea față de numărul redus al locurilor în această garnitură, mai mulți șefi de direcții au fost demiși din funcție. 

Foto simbol

Serviciul Securitate Internă a deschis o anchetă pe acest caz, iar angajații care se fac responsabili de această situație au fost sancționați. Astfel, directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a dispus destituirea din funcții de conducere a șefului Depoului de Locomotive din Chișinău, precum și a șefului Serviciului gospodărie a locomotivelor.

Pentru a evita repetarea unor astfel de incidente și pentru a asigura circulația călătorilor în condiții decente, conducerea CFM a dispus ca, în zilele de luni și vineri, atunci când traficul de călători este majorat, să circule două secții pe cursa Ungheni – Chișinău.

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” dă asigurări că responsabilii din cadrul întreprinderii vor continua monitorizarea fluxului de călători, astfel ca, în caz de necesitate, garnitura să fie suplinită cu vagoane și în celelalte zile ale săptămânii.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău prețul unui bilet este de 14 lei.

VEZI ȘI:

Locuitorii satului Sipoteni, nemulțumiți de condițiile în care trebuie să circule cu trenul. Protest la gara din localitate (VIDEO)

Mai multe vagoane pe ruta Ungheni-Chișinău, începând cu ziua de vineri

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile