Logo Realitatea.md

ULTIMA ORĂ! PSRM cere demisia de onoare a ministrei Justiției Olesea Stamate

06 Noiembrie 2019, 13:16 // Actualitate

Socialiștii cer demisia ministrei Justiției, Olesea Stamate, după ce a anunțat că va anula concursul concursul de selectare a celor patru candidați pentru funcția de procuror general, dintre care urmează să fie selectat doar unul de către Consiliul Superior al Procurorilor. Anunțul a fost făcut astăzi, de către deputatul socialist, Vasile Bolea, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, fracțiunea parlamentară a PSRM a solicitat ministrei să vină și cu scuze către cetățeni, pentru compromiterea înfăptuirii reformei justiției.

„Avem parte de un final comico-tragic care aduce cu sine cel mai mare eșec al actualei guvernări. Ministra Justiției își recunoaște eșecul și anulează propriul concurs. Decizie care discreditează total reforma justiției și pune sub semnul întrebării profesionalismul acesteia. Prin neprofesionalismul de care a dat dovadă, ministra Justiției trebuie să-și dea demisia de onoare. Ne asumăm partea noastră de vină, că am susținut această persoană în funcție și nu am intervenit la primele semne ale neprofesionalismului”, a deputatul socialist Vasile Bolea.

PSRM a mai cerut Blocului ACUM să desemneze de urgență un alt ministru al Justiției, care să remedieze situația.

„Am avut concursc la IGP - anulat. La Vamă - anulat. La Poștă - anulat. La CCM la fel anulat. Iată că și la PG anulat. Poate are rost să organizăm un concurs transparent pentru a identifica un candidat bun la funcția de ministru al Justiției? Modificarea Legii cu privire la Procuratură a fost forțată, concursul acesta a fost forțat. Noi nu ne-am implicat, am crezut că se face ceva bun. Dacă mergem pe formula că anulăm totul, nimeni nu va mai vrea să participe?”, a afirmat deputatul PSRM, Grigore Novac.

Amintim că, Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că va emite un ordin privind anularea rezultatelor concursului candidaților preselectați pentru funcția de procuror general care urmau să fie prezentați Consiliului Superior al Procurorilor. Oficiala susține că evaluarea a fost trucată.

CITEȘTE ȘI:

Pe cine bănuiește Stamate: Botezatu sau Bobu? „La reevaluare, s-a decis că lista candidaților preselectați rămâne intactă”

(VIDEO) Stamate a anulat lista candidaților preselectați la PG: „Evaluarea a fost trucată”

Socialiștii cer Comisie specială de anchetă în Parlament, după anunțul făcut de Stamate

Reacția politicienilor privind anularea concursului de selectare a celor patru candidați pentru funcția de procuror general

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile