Logo Realitatea.md

Ultimele DETALII în dosarul ”frizerului” de la Călărași, condamnat în Italia pentru omor: Ar putea să-și ispășească pedeapsa în R. Moldova

23 August 2018, 14:14 // Societate

Sergiu Buruiană, bărbatul reținut în cazul tinerilor tunși forțat la o Stație Peco din Călărași și care este condamnat în Italia pentru omor, ar putea să-și ispășească pedeapsa în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către Poliția Națională. 

Foto: ZdG/Colaj: Realitatea.md

Potrivit unei note informative emisă de Inspectoratul General al Poliției (IGP), Ministerul Justiției din Republica Moldova a dispus recunoașterea și punerea în aplicare pe teritoriul Republicii Moldova a sentinței din 10 aprilie 2014, emisă de Curtea de Jurați din Padova și modificată în 2015, apoi pronunțată de Curtea de Apel Veneția prin care Sergiu Buruiană a fost condamnat de către autoritățile italiene la 23 ani și 11 luni privațiune de libertate, pentru comiterea infracțiunii de omor intenționat și deținere ilegală a armei.

În acest context, la 22 august 2018, Ministerul Justiției a înaintat Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) demersul de recunoaștere și punere în executare pe teritoriul Republicii Moldova a sentinței sus-menționate. 

Menționăm că ieri, 22 august, magistrații Judecătoriei Strășeni au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă. Astfel, Sergiu Buruiană își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Șeful Procuraturii Călărași, Igor Chiriac a declarat pentru ZdG că acesta își recunoaște vina și colaborează cu ancheta.

Realitatea.md amintește că Sergiu Buruiană a fost condamnat, în 2014, la aproape 24 de ani de închisoare în Italia pentru că ar fi participat alături de alți doi moldoveni la omorul unui cetățean în vârstă de 34 de ani din Tunisia. Detalii aici. 

CITEȘTE ȘI:

Unul dintre ”frizerii” de la Călărași, care este condamnat în Italia la detenție pe viață pentru omor, reținut de Poliție

Unul dintre suspecții, care i-a tuns forțat pe doi tineri de la Călărași, a fost condamnat în Italia (FOTO)

Ca în anii '90: Doi tineri au fost tunși forțat la o benzinărie din Călărași, pentru că aveau… părul lung (VIDEO)

Tinerii, umiliți și tunși forțat la Călărași, găsiți. Poliția: Unul dintre ei a depus plângere și dă declarații

(video) Mărturiile unui tânăr care a fost tuns forțat la o benzinărie: „Mi-e frică să merg prin oraș” 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile