Logo Realitatea.md

Un „grup de creștini” cere anularea concertelor rock şi a festivalului Untold

11 Februarie 2020, 11:59 // Life

Un „grup de creştini” solicită anularea concertelor organizate de Zilele Sucevei, România, pe motiv că sunt „greţoase” şi o „blasfemie”. Anul trecut, membrii acestei mişcări au încercat, fără succes, să anuleze în instanţă Festivalul de Artă Medievală şi Festivalul Bucovina Rock Castle.

Presa română scrie că cer Consiliului Județean Suceava și Consiliului Local Suceava să nu mai aloce fonduri pentru asemenea acțiuni. Potrivit acestora, Consiliul Județean Suceava, prin Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina , „două sugative” de stors exagerat de mulți bani publici, inventează tot timpul anului „evenimente așa-zis culturale „unele mai nerușinate decât altele”, alese în mod atent, pe tot timpul anului în curs.

Ei spun că aceeași dezapreciere o au și față de Primăria Suceava și că cer Comisie de Supraveghere și anchetă în cadrul Consiliului Județean Suceava și Ia Primăria Suceava, cu privire Ia „tocătura asta de bani, ca un sac fără fund”, anunțând că vor sesiza din nou Curtea de Conturi a României.

Mai susțin că este inadmisibil ca în timpul concertelor rock din municipiul Suceava, „să mișune” prin tot orașul „oameni ciudați, cu plete foarte mari, tatuaje cu demoni pe ei și cap de morți, cu tricouri având sloganuri: anti Dumnezeu, anti creștine, tendințe suicidale, îndemnuri la crimă” apreciind că în acele zile se instaurează  în Suceava, cultul morții, al urii, debandadei și a tendințelor suicidale.

„În anul 2020, vom bloca bugetul Primăriei Suceava, (urmând toate etapele legale) și Zilele Sucevei 21-24 iunie, deoarece și aici este o tocătură de bani din buzunarul sucevenilor, în bătaie de joc. Este o blasfemie și bătaie de joc, față de Sărbătoarea Religioasă ”Sfântul loan Cel Nou de Ia Suceava” și a zecilor de mii de pelerini veniți din toate colțurile țării, în acelasi timp au loc în Suceava, 3 zile de Concerte grețoase din toate punctele de vedere, mult zgomot pt nimic, vin tot-felul de caravane cu Circuri și Balansoare rotative, pe toate camioanele și aceste balansoare sunt puse numai postere cu femei dezbracate”, se arată în contestație.

În textul contestației, semnatarii fac aprecieri jignitoare atât la prefectul Alexandru Moldovan, fost director în CJ Suceava și care a apărat CJ Suceava în procesul de anul trecut în care se contestau manifestările, dar și față de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, față de directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu și directorul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile