Logo Realitatea.md

Un agent economic din Bălți comercializa bere în baza unei promoții inexistente! A ajuns pe mâna inspectorilor pentru Protecția Consumatorilor

13 Iunie 2018, 22:25 // Economie

Autoritatea abilitată cu funcții de protecție a consumatorilor a fost sesizată în perioada precedentă cu privire la utilizarea unor practici înșelătoare de către un agent economic ce comercializa bere. Individul utiliza cupoane de reducere la procurarea berii, însă promoția era inexistentă. În acest context, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței atenționează consumatorii cu privire la informarea și verificarea minuțioasă a ofertelor plasate pe piață, mai ales dacă acestea implică ulterior o tranzacție, nerespectarea condițiilor de prezentare a ofertelor de către agenți economici fiind susceptibilă pentru sancțiuni.

De asemenea, cele mai recente petiții parvenite în adresa Agenției vizează serviciile operatorilor de telefonie mobilă, consumatorii declarându-se nesatisfăcuți de raportul preț-calitate în cadrul prestării serviciului internet.

Mai mult, cetățenii s-au adresat autorității cu problema utilizării serviciilor necorespunzătoare la o curățătorie chimică, nerespectarea programului de muncă de către un vânzător de produse lactate, necorespunderea taxei de intrare în cadrul Grădinii Botanica, bilete necorespunzătoare la un meci de fotbal comercializate cu același date, precum și produse neconforme: produs din aur neconform și încălțăminte returnată comerciantului din cauza defectelor.

În perioada 4 -8 iunie, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a înregistrat 21 de reclamații.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4799 -0.2027%
USD USD 18.1825 -0.0033%
RUB RUB 0.2826 0.3908%
RON RON 4.3370 -0.2232%
UAH UAH 0.6877 0.0873%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile